6 sfaturi pentru a deveni o mama si mai buna

august 14, 2007

Orice sistem educational are lacunele sale. Aceasta se intampla firesc, deoarece nimeni nu este perfect. De multe ori insa doar lipsa de informare nu ne lasa sa ne manifestam calitati care de altfel le avem ca si potential. Daca ne dorim un lucru cu adevarat, incercam sa-l obtinem si nu cred ca exista multe mame care sa nu-si doreasca sa fie si mai bune cu copiii lor. Pentru aceasta, urmatoarele 6 sfaturi sunt puse in ordine in ideea de a oferi un material mamelor care sunt preocupate sa devina mai intelepte si mai eficiente in educatia pe care o fac copiilor lor.
1. Fii rabdatoare. Sa fii mama este un pic provocator uneori, in special daca ai o fiica. De ce in aceasta situatie? Deoarece este foarte probabil ca lucrurile personale gen produse cosmetice sau haine sa devina fara voia ta ale amandurora. In mod sigur nici o mama nu se bucura intr-o astfel de situatie insa nu reactia violenta este solutia. Fetita trebuie sa afle ca te deranjeaza cand ea procedeaza astfel dar intr-o maniera calma, care sa o faca sa inteleaga logic. De asemenea, i se pot oferi exemple paralele din viata ei (exemplul in care prietenii ii umbla prin jucarii si i le strica).
2. Arata-te interesat de domeniul in care copilul tau este interesat. Daca observi ca baietelul este pasionat de masini, atunci ii poti cumpara astfel de jucarii. Totodata il poti intreba ce masini ii plac sau ce model este o masina sau alta. Efortul orientat in aceasta directie il ajuta pe copil sa fie fericit si in plus, sa devina mai profund, sa patrunda in lumea pasiunii sale cu mai multa devotiune si pasiune.
3.Nu fii foarte zgarcit. Este adevarat ca a arunca cu banii in fiecare zi nu este o metoda eficienta insa nu spune imediat nu la fiecare cerinta a copilului. Ofera-i copilului mici placeri si invata-l sa le valorifice. In cazul in care ii refuzi anumite favoruri financiare, este bine sa ii explici logic de ce nu are nevoie de lucrul respectiv si nu sa argumentezi automat de fiecare data ca nu aveti suficienti bani. Copilul este bine sa inteleaga ca nu i se cumpara deoarece nu este bine si nu ca pe o interdictie.
4.Asigura-te ca esti suficient de apropiata de copil. Incearca sa fii intelegatoare si un bun ascultator. Daca nu au cu cine discuta, copiii se retrag in carapacea lor. Critica nu este cel mai bun remediu al relatiilor de prietenie. Explicatiile si discutiile pot face insa minuni.
5. Fii suportiva si nu rade de preocuparile, interesele sau prietenii copilului. Daca copilul nu vrea sa studieze ce iti doresti, nu te enerva. Ofera-i sfatul tau, discuta cat mai mult despre asta pentru a-si da seama mai bine ce isi doreste dar ofera-i sansa alegerii finale.
6.Admite atunci cand gresesti si nu iti fie teama sa iti ceri scuze. Poate fi dificil dar este mai bine pentru toata lumea sa se intample asa. Este bine sa ii lasi pe copii sa inteleaga ca este natural sa gresesti dar ca este bine si sa realizezi cand gresesti, sa iti ceri iertare sau sa ierti.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro