Stima de sine reprezinta respectul si aprecierea pentru propria persoana si propriile abilitati. In ziua de azi, societatea este competitiva, axata pe un succes de ordin material si ne forteaza sa ne formam o anume imagine. Cei ce nu indeplinesc aceste aspecte vor avea o stima de sine scazuta.
Privind partea buna a lucrurilor, de-a lungul vietii, oamenii isi pot recapata increderea in sine. Absenta socializarii poate duce la scaderea stimei de sine, lucru ce va avea efecte negative asupra psihicului. Prin imbunatatirea comunicarii cu celelalte persoane, sansele de crestere a stimei de sine sunt mai mari.
1. Evitarea tendintei de a generaliza
De regula, multe persoane spun ca nu au incredere in ele, dar acest lucru este fals din mai multe puncte de vedere. Inainte de toate, cei care afirma ca nu au incredere in sine, generalizeaza: fie au completa incredere in ei insisi, fie nu au deloc. Lucru complet fals, pentru ca daca s-ar evalua profund, cu sinceritate, ar vedea ca fiecare are calitati cu care s-ar putea mandri. Spre exemplu, prin citirea acestui material, reiese dorinta cititorului de a invata lucruri noi si de a se dezvolta.
Majoritatea oamenilor se incadreaza intre cele doua extreme ale stimei de sine.
2. Rasfatarea proprie
Rasfatul propriu contribuie la cresterea stimei de sine. Una sau mai multe sedinte de masaj ajuta la sporirea increderii in propria persoana. Desi nu multi stiu, body masajul in combinatie cu cel de tip erotic, stimuleaza simturile si creste nivelul de endorfine din organism. In Bucuresti, doritorii se pot bucura de un astfel de rasfat fie la hotel, fie intr-un salon discret. Este vorba de Confidential, un salon in care maseuzele rasfata clientii si le ofera o stare de bine. In ansamblu, aceste lucruri cresc stima de sine si imbunatatesc modul in care femeile percep barbatii. Acest lucru contribuie la eliminarea stresului si indepartarea grijilor, a timiditatii si a rusinii.
3. Invingerea neincrederii
Cel mai bine este ca persoana care nu are suficienta incredere in ea sa se gandeasca la aspecte care sa aduca imbunatatiri pentru a spori stima de sine. De exemplu, vorbitul in public, abilitatea de a interactiona cu persoanele dificile, capacitatea de a atrage un partener potrivit sau alegerea unui stil de viata sanatos sunt cateva dintre solutiile prin care aceste persoane isi pot creste stima de sine.
4. Adoptarea unei atitudini pozitive
Pentru a putea restabili increderea in sine, o solutie eficienta este aceea de a identifica situatiile problematice. Daca acestea au aparut in urma cu cativa ani, atunci aceasta sabotare are loc automat si inconstient.
Lucrurile trebuie privite in mod obiectiv, fara pedepsirea propriei persoane din pricina lipsei de incredere. Incercati sa va distantati de gandurile negative!
5. Renuntarea la comparatii
De cele mai multe ori, oamenii sunt tentati sa se compare cu cei din jur, mai ales cu cei pe care ii considera oameni de succes. Lucruri precum gelozia si invidia sunt sentimente naucitoare, care demoralizeaza. Apar starile de inferioritate, anxioase si depresive. Fara a realiza, acestia adopta atitudinea unui om deja infrant de propriile ganduri si de neputinta de a vedea ceea ce sunt de fapt.
6. Oamenii sunt media celor 5 persoane care ii inconjoara
Plecand de la aceasta premisa, e bine ca oamenii sa se inconjoare de persoane care le ofera un sprijin real si sustinere. Identificarea acelor oameni care ii accepta asa cum sunt, cu tot cu slabiciuni si cu calitati, contribuie la dezvoltarea personala.
» Preluat de pe LivePr.ro - 6 sfaturi pentru a creste stima de sine
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro