6 septembrie 2006 – Ziua Romaniei la CeBIT Bilisim

Ieri, 5 septembrie 2006, a avut loc deschiderea oficiala a targului international de IT CeBit Eurasia Bilisim, care se va desfasura in perioada 5 – 10 septembrie 2006, in orasul Bilisim, Turcia.

CeBIT Eurasia este un eveniment deosebit de important pentru industria IT, constand intr-o serie de conferinte si o expozitie ce reuneste Africa de Nord, Orientul Mijlociu si regiuni din Asia, fiind astfel cea mai mare expozitie din regiunea denumita Eurasia.

Targul se afla la cea de-a 6-a editie, reunind participanti din 19 tari, pe o suprafata expozitionala de 26.000 metri patrati, impartita in trei mari sectiuni: Business World, Digital Life si Telecommunications. Anul acesta marcheaza prima participare a Romaniei la CeBit Bilisim, insa, in ciuda acestui lucru, Romania este singura tara care are o zi nationala in cadrul targului – 6 septembrie 2006.

La deschiderea oficiala a targului, domnul Daniel Gruia, consilier personal al ministrului comunicatiilor si tehnologiei informatiei din Romania, a rostit un discurs adresat oficialitatilor prezente la eveniment si participantilor la targ, felicitandu-i pentru initiativa de a organiza acest targ pentru regiunea Eurasia.

Delegatia Romaniei este alcatuita din domnul Daniel Gruia, consilier personal al ministrului in cadrul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, domnul Vasile Baltag, presedintele Asociatiei pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatii, presedintele Comisiei IT&C din Parlamentul Romaniei, domnul Varujan Pambuccian, precum si domnul Iusain Ibrm, deputat al minoritatii turce in Romania.

Pe langa organizatorul traditional al targului CeBit, si anume Hannover Fairs Interpro International Fair Organizations Inc., si InterPro, Romania a participat si in aceasta privinta, prin implicarea IDG (International Data Group) in organizarea evenimentului.

Mai multe informatii despre targul international CeBit Bilisim puteti gasi la adresa www.cebitbilisim.com.