1 Bea multe lichide
Sa ne intelegem, nu este vorba de alcool. Apa este esentiala pentru ca tine corpul hidratat si este mai probabil sa ne ingrasam daca nu bem destul apa decat daca o facem. Nevoile fiecarei persoane sunt diferite, dar doza recomandata pe zi este in jur de 2 litri. Nu in ultimul rand, apa ocupa o parte din stomac, asa ca te vei simti mai plin si vei consuma mai putine calorii.
2 Scapa de obiceiul de a manca multa sare
Sarea are o contributie foarte mare cand vine vorba de luarea in greutate si reprezinta unul dintre motivele pentru care lumea slabeste foarte greu. Un roman consuma in medie de doua ori mai multa sare decat este nevoie intr-o zi, ceea ce duce la acumularea kilogramelor, balonare si la inabilitatea de a da jos grasimea. Sarea te poate face sa te simti mai flamand si mai insetat, asa ca verifica tabele nutritive pentru sodiu si alege mancarurile proaspete in locul celor semipreparate sau de la resutaurant. Vei observa ca in timp burtica si obrajii vor scadea doar pentru ca mananci mai putina sare si mai multe mancaruri naturale, sanatoase.
3 Condimenteza alimentele consumate
Adaugarea de condimente iuti meselor tale te poate ajuta sa nu iti mai fie foame sau cel putin asa spune un studiu publicat in British Journal of Nutrition. Mai vrei un motiv pentru a face asta? Oamenii de stiinta de la New York University au descoperit ca substanta numita capsaicin (care se gaseste in ardeii iuti) determina creierul sa elibereze endorfine, hormoni care te fac sa te simti bine. Asadar, te vei simti mai bine si vei avea stomacul plin, deci situatia este win-win.
4 Sa nu crezi ca sucurile dietetice te vor ajuta sa slabesti
Un studiu al University of Texas Health Science Center a aratat ca numarul de bauturi dietetice consumat de o persoana este proportional cu riscurile acesteia de a deveni obeza. Consumul zilnic a doua sau mai multe cutii creste riscul cu 500 %. De ce? Indulcitorii artificiali pot disturba abilitatea naturala a corpului de a regla numarul de calorii obtinute din produsele dulci. Asta inseamna ca persoanele care consuma mancaruri dietetice risca sa manance mai mult, pentru ca organismul crede ca mananca zahar si vrea mai mult.
Un alt studiu a aratat ca si o doza pe zi este corelata cu un risc cu 34 % mai mare de a dezvolta un sindrom metabolic, adica acumularea de grasime la nivelul abdomenului si crestrea colesterolului, care poate cauza probleme ale inimii. Daca riscul mai mare este cauzat de ingredientele din suc sau de obiceiul de a manca mai mult este inca neclar. Dar merita sa incerci cand vezi ca sunt atat de multe efecte negative?
5 Concentreaza-te pe echilibrul intre nutrienti si nu pe numararea caloriilor
Asigura-te ca fie fiecare masa sau gustare contine carbohidrati, proteine si grasimi si trece in plan secund numararea caloriilor. Astfel, vei avea mai multa energie si vei slabi mai repede, pentru ca ii dai corpului ceea ce are el nevoie, asa cum sunt nutrientii pe care ii digera mai greu si care iti vor tine de foame mai mult timp.
6 Ascunde mancarea in timp ce mananci
Daca tii mancarea la vedere in timp ce mananci exista sansa sa te reapuci de mancat chiar daca nu iti este foame. Lasa mancarea in frigider sau pe o alta masa in timp ce mananci, pentru ca asa ea nu va mai fi tentanta. Si daca este departe de tine, trebuie sa te ridici pentru a ajunge la ea, ceea ce ti-ar putea oferi sansa sa te mai gandesti inca o data la ceea ce faci.
» Preluat de pe LivePr.ro - 6 Obiceiuri care ajuta in tratamentul celulitei
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro