6 ingrediente recomandate de experti pentru a slabi

Titlurile din reviste suna de cele mai multe ori irezistibil cand vine vorba de cure de slabire. Ni se promite foarte mult dar metodele fie nu functioneaza, fie functioneaza pe termen scurt.
Adevarul este ca cea mai sigura cura de slabire presupune schimbarea stilului de viata. Pentru multi dintre noi inseamna foarte mult dar eforturile sunt de cele mai multe ori rasplatite iar rezultatele de aceasta data sunt durabile.
Schimbarea stilului de viata inseamna nu numai o sansa sigura de a scapa de kilogramele in plus dar inseamna mai ales si un stil mai sanatos de viata.
Expertii de la Georgetown University, University of Mississippi si de la University of California ne ofera un studiu prin intermediul CNN in cadrul caruia ne sunt prezentate 6 substante care ajuta la pierderea in greutate. Ne sunt descrise atat beneficiile acestor substante dar si consecintele negative care ar putea deriva din folosirea lor abundenta.

Cofeina

Ce este? Substanta care ne trezeste din cafea se pare ca este cea mai eficienta in pierderea in greutate.
De ce sa o incercam? Ca si stimulent, cofeina accelereaza metabolismul si poate face ca apetitul pentru mancare sa scada. De asemenea, creste puterea celorlalte ingrediente care ajuta la slabire.
De ce sa nu o consumam? Mai mult de 400 de miligrame de cofeina pe zi (echivalentul a 3-4 cesti) nu te va ajuta sa pierzi mai mult in greutate in schimb ar putea sa-ti provoace dureri de cap, insomnie, stare de nervozitate. Din pacate majoritatea produselor nu ofera cantitatea exacta de cofeina in termeni inteligibili. Cofeina ar trebui evitata daca ai tensiunea mare, suferi de boli de inima, esti insarcinata sau alaptezi.

EGCG

Ce este? Este principalul antioxidant din ceaiul verde-acelasi ingredient care ar putea ajuta impotriva cancerului si a bolilor de inima. Doza optima pare sa fie 90 de miligrame pe zi care este echivalentul a 4 cani de ceai verde. Vitaminele cu EGCG nu contin de obicei suficient antioxidant pentru a fi folositoare.
De ce sa-l incercam? EGCG pare sa functioneze sinergic cu cofeina din ceaiul verde pentru a accelera metabolismul. Cateva studii arata ca te ajuta sa arzi aproximativ cu 4% mai multe calorii ( aproximativ 80) pe zi.
De ce nu-l incercam? EGCG nu prezinta nici un risc dar cofeina din ceaiul verde ar putea aduce stare de nervozitate daca il combini cu cafea sau daca iei supliment de cofeina.

Chromul

Ce este? Corpul tau are nevoie de acest mineral necesar insuline (care ajuta celulele sa transforme zaharul in enrgie) pentru a fi eficienta. Doza eficienta pare sa fie 200 de micrograme pe zi.

De ce sa il incercam? Cromul pare sa micsoreze limita de greutate la persoanele cu diabet sau pre-diabet. In cadrul unui studiu, persoanele care nu au avut probleme legate de insulina au pierdut cu 3 kg mai mult in 10 saptamani deoarece au folosit cromul in comparatie cu cei care nu l-au folosit. Dar expertii spun ca substanta este mai eficienta la persoanele rezistente la insulina.

De ce sa nu il incercam? Cu ani in urma au existat retineri in ce priveste o forma de crom: crom picolinat. Mai tarziu studiile au aratat ca este sigur totusi. S-au reportat insa cazuri cronice cu afectiuni de rinichi si musculare legate de folosirea a mai mult de 600 de micrograme pe zi

Conjugated Linoleic Acid (CLA)

Ce este? Acest acid gras este o substanta naturala care se gaseste in carne si in produsele din lapte. Doza efectiva folosita in stidii a fost de 3000 miligrame pe zi.

De ce sa il incercam? Intr-un caz femeile au pierdut 9% din grasime intr-un an si in plus li s-au dezvoltat muschii. Sa pierzi din grasime inseamna sa-ti mentii greutatea corpului mai usor deoarece arzi mai putine calorii cand ai mai putine.

De ce sa nu-l folosim? Deoarce creste colesterolul si ingreuneaza rezistenta insulinei.

5-HTP

Ce este? 5-HTP este un amino acid pe care organbismul tau il poate converti in serotonina, substanta chimica din creier care lipseste la pacientii depresivi. Doza uzuala este de 100 de miligrame, de 3 ori pe zi.

De ce merita incercat? 5-HTP poate creste nivelul hormonului care ii spune creierului ca esti satul.

De ce sa nu il folosim? Daca iei si antidepresive si pastile de migrene numite triptani, aceasta ar putea sa-ti superstimuleze sistemul nervos iar aceasta ar putea duce la spasme musculare si tremur.

L-dopa or L-tyrosine

Ce este? Organismul tau trasforma amino acidul L-tirosina in L-dopa iar apoi transforma L-dopa in dopamina, alta substanta chimica legata de pofte si placeri. Doza zilnica este de 500 de miligrame.

De ce sa il incercam? Nivelul scazut al dopaminei ar putea duce la mancare excesiva.

De ce sa nu il incercam? Unele persoane devin nervoase si au palpitatii sau tremur chiar dupa doze mici.