5,8 milioane dolari in ringul Bursei Romane de Marfuri

In perioada 17 – 21 aprilie 2006, in ringul Bursei Romane de Marfuri si al punctelor de lucru din teritoriu s-au desfasurat 42 proceduri de achizitii care au totalizat o valoare de aproape 5,8 milioane dolari, la care imbunatatirea totala a preturilor s-a cifrat la aproximativ 200.000 dolari.

In ringul Bursei Romane de Marfuri s-au desfasurat 13 proceduri de achizitii in valoare de aproape 5 milioane dolari. Cea mai mare valoare de tranzactionare, cifrata la aproape 2 milioane dolari a fost inregistrata in cadrul licitatiilor ordonate de Nuclearelectrica, care a achizitionat cosuri pentru transferul combustibilului nuclear si servicii de reabilitare platforma betonata. O alta valoare semnificativa a contractelor de achizitii a fost inregistrata de CFR Marfa care a achizitionat prin intermediul ringului BRM, electrozi de sudura, pene saboti, aparate legare si servicii de consultanta tehnica in valoare de aproape 1,5 milioane dolari.

Alte valori importante ale contractelor de achizitii desfasurate in ringul bursier au fost inregistrate de CFR Calatori care a achizitionat servicii de reparatii vagoane calatori in valoare de peste 850.000 dolari si CFR Irlu care a realizat o valoare totala a tranzactiilor de 210.000 dolari, prin achizitionarea de piese schimb si subansamble aparataj electric pentru locomotive.

In teritoriu, activitatea terminalelor Bursei Romane de Marfuri s-a materializat in proceduri de achizitii care au depasit nivelul de 850.000 dolari.

Au fost tranzactionate marfuri si servicii intr-o gama foarte diversa: materiale electrotehnice, elemente de inlocuire de joasa tensiune, redresoare, motorina, produse agro-alimentare, vopsele, grunduri, diluanti, servicii de manipulare, colectare, transport, servicii de paza si protectie, servicii de intretinere, verificare linii si aparate de cale.

Topul punctelor de lucru ale BRM in teritoriu, realizat pentru intervalul 17–21 aprilie 2006 situeaza pe primul loc Terminalul Brasov cu o valoare contractuala de peste 300.000 dolari, urmat de Craiova cu aproape 185.000 dolari, Prahova cu aproximativ 100.000 dolari si Timisoara cu peste 80.000 dolari.

In prezent, reteaua teritoriala a BRM cuprinde un numar de 23 terminale, infiintate in zone cu potential economic ridicat, cum ar fi: Galati, Constanta, Iasi, Cluj, Piatra Neamt, Craiova, Ploiesti, Brasov, Oradea, Timisoara, Alexandria, Targu Mures, Giurgiu, Slobozia, Pitesti, Suceava, Focsani, Bistrita, Targoviste, Ilfov, Vaslui, Bacau, Arad.