5,1 milioane de dolari, tranzactii la BRM

Bursa Romana de Marfuri a inregistrat, in saptamana 27-30 noiembrie 2006, o valoare de tranzactionare de peste 5,1 milioane de dolari in cadrul celor 40 de tranzactii organizate pe piata la disponibil si pe cea a licitatiilor la sediul central si al terminalelor sale din teritoriu.

Pe piata la disponibil a BRM au fost tranzactionate 2 ordine in valoare de aproximativ 76.000 USD pentru combustibil de incalzire STAS 54/80 si, respectiv, combustibil lichid pentru uz neindustrial.
Actorii pietei la disponibil au fost in aceasta perioada: CFR Calatori RTFC Brasov si CFR SA Regionala Galati. Sucursala din Brasov a companiei CFR Calatori a achizitionat, pe piata la disponibil a BRM, 80 tone de combustibil de incalzire la pretul de 1270 RON/tona, fara accize si TVA. La valoarea totala a tranzactiei, peste 38.000 USD, compania a obtinut o diferenta favorabila fata de ordinul initial de sens contrar de 9.725 USD, respectiv 20,13%. CFR SA Galati a cumparat 52 tone de combustibil lichid pentru uz neindustrial tip M, la pretul de 1880 RON/tona, fara accize si TVA.
In perioada 27 - 30 noiembrie 2006, in ringul BRM si al punctelor sale de lucru din teritoriu, pe piata licitatiilor s-au desfasurat 38 de proceduri de achizitii si vanzari, care au totalizat o valoare de peste 5 milioane dolari.
Cea mai mare valoare de tranzactionare din ringul BRM, cifrata la peste 500.000 dolari, a fost inregistrata in cadrul licitatiilor ordonate de CFR Marfa. Au urmat in topul BRM, realizat in functie de valoarea tranzactiilor pe piata licitatiilor, companiile: CFR Calatori, Institutul Oncologic „Prof. Alexandru Trestioareanu”, Telecomunicatii CFR etc.
Terminalele Bursei Romane de Marfuri au inregistrat, in perioada 27-30 noiembrie 2006, pe piata licitatiilor, un volum de tranzactionare de aproximativ 3,7 milioane dolari realizati in cadrul a 24 de proceduri de achizitii si vanzari si a unei tranzactii pe piata la disponibil.
Topul primelor trei puncte de lucru ale BRM in teritoriu situeaza pe primul loc Terminalul Piatra Neamt, cu o valoare de tranzactionare de aproximativ 1,3 milioane dolari – exclusiv din tranzactii pe piata licitatiilor - urmat de Prahova, cu peste 1 milion de dolari realizati pe piata licitatiilor si Craiova, cu tranzactii de aproximativ 700.000 dolari. Au mai realizat tranzactii in teritoriu pe piata licitatiilor terminalele de la: Bacau, Constanta, Cluj, Targu Mures, Giurgiu si Timisoara

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro