5 motive pentru a face schimbul de ulei la timp

Uleiul este elementul esențial pentru menținerea motorului în parametrii optimi de funcționare. Schimbarea regulată a a uleiului și a filtrului corespondent, conform recomandărilor producătorului prelungește atât viața mașinii cât și exploatarea ei în cele mai bune condiții. În plus, schimbarea regulată a uleiului reduce, pe termen lung, costurile de mentenanță ale motorului.

În timp, uleiul își pierde din proprietăți și nu mai oferă motorului cele mai bune condiții de funcționare. Specific, uleiul de motor este important din cinci motive, cel puțin.

1. Menține lubrifierea motorului.

Toate piesele care se mișcă în interiorul motorului, pistoane, valve și altele generează căldură și, fără o lubrifiere corespunzătoare s-ar strica repede. Neglijarea schimbului de ulei sau folosirea unui ulei nepotrivit poate duce la daune severe la nivelul motorului.

2. Răcește componentele motorului.

Piesele în mișcare care nu sunt lubrifiate corespunzător generează frecare în urma căreia rezultă căldură. Menținerea unui ulei curat și suficient este soluția perfectă pentru a preveni frecarea excesivă și supraîncălzirea motorului.

3. Înlătură mizeria și previne depunerile.

Particulele de murdărie sunt extrem de periculoase pentru motor. În timp, mizeria acumulată va avea un efect coroziv și să scadă semnificativ durata de viață a motorului. De asemenea, la un moment dat, uleiul se transformă, la rândul lui într-un element dăunător motorului. Pentru a preveni aceste efecte, este recomandată schimbarea propriu-zisă a uleiului, dar și a filtrului corespunzător o dată pe an, pentru un autovehicul supus unui regim de exploatare obișnuit.

4. Îmbunătățește consumul de autonomie.

Un motor care funcționează în cei mai buni parametri va avea și un consum mai mic de combustibil. Un consum redus implică și emisii reduse de noxe, așa că impactul asupra mediului este unul mai mic pentru o mașină întreținută conform specificațiilor producătorului.

5. Crește durata de viață a mașinii.

Reviziile de rutină recomandate de producător prelungesc durata de viață a mașinii. Mai mult, prin schimburile regulate de ulei se menține și un nivel de utilizare în condiții de siguranță și confort. Uleiul previne uzura rapidă a motorului, așa că, în cazul în care crezi că ai neglijat acestă operațiune, AutopieseOnline24.ro propune o gamă largă de uleiuri auto care te vor ajuta să ai o mașină care rulează în cele mai bune condiții.

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro