5 motive pentru a apela la servicii de curatenie in firma ta

Exista foarte multe firme in Romania, mai ales daca ne focusam atentia spre capitala si fiecare dintre administratorii acestor firme incearca sa gaseasca solutia magica pentru profit si pentru succes. Evident, nu exista solutia magica, insa exista o multime de solutii si de detalii mici care conteaza extrem de mult in demersul de a avea succes. Unul dintre aceste detalii este reprezentant de curatenie. Evident, indiferent ca esti administratorul unei cladiri de birouri, al unor spatii comerciale sau al unui singur birou, ai nevoie de curatenie.

Exista 3 variante prin care aceasta curatenie poate sa fie obtinuta:

  • Desemnarea angajatilor cu acest target;
  • Angajarea unei femei de serviciu;
  • Apelarea la servicii de curatenie

Desi alegerea modului in care faci curat nu ar trebui sa iti influenteze profitul si succesul firmei, daca nu faci alegerea corecta, totul poate sa fie extrem de neplacut.

Foarte multi patroni aleg prima varianta, deoarece este cea mai ieftina. Este, insa, cea mai mare greseala, deoarece in felul acesta se pierde respectul angajatilor, care nu doresc sa faca altceva decat ceea ce sunt pregatiti sa faca. Evident, pentru un angajat cu studii superioare si cu aspiratii inalte, desemnarea unei activitati precum curatenia este una injositoare.

Angajarea unei femei de serviciu pentru curatenie birouri este o solutie buna, insa in cazul spatiilor mici, nu este o investitie profitabila. O femeie de serviciu va avea nevoie de un salariu lunar fix, cu taxe platite si cu contabilitatea facuta. Toate aceste lucruri inseamna cheltuieli.

Pentru firmele mici si mijlocii, ultima varianta este, de departe, cea mai buna. O firma de curatenie incaseaza bani doar pentru activitatile prestate si ofera o serie de avantaje:

  • Nu implica altceva decat o colaborare intre firme;
  • Nu genereaza cheltuieli cu detergenti, galeti, maturi si aspiratoare, deoarece toate aceste elemente sunt aduse de catre angajatii firmei;
  • Le permite angajatilor tai sa isi faca treaba foarte bine;
  • Te ajuta sa economisesti bani. O firma de curatenie este mai ieftina decat un angajat special dedicat acestui aspect. Spre exemplu, daca esti din capitala, o firma de curatenie Bucuresti poate sa aiba oferte deosebit de mici, data fiind concurenta din ce in ce mai ridicata si tehnologia din ce in ce mai noua pe care astfel de firme o folosesc;
  • Ai garantia calitatii. O firma destinata acestui aspect isi focuseaza toata atentia spre calitatea serviciilor, asadar, vei avea garantia unor servicii de cea mai buna calitate.