400 de cadre didactice vor deveni facilitatori pentru invatare permanenta

martie 3, 2011

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului va pregati 400 de cadre didactice pentru a deveni facilitatori, in urma lansarii proiectului “Facilitator pentru invatarea permanenta in scoala – o noua calificare didactica pentru o scoala care invata!”.

Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului implementeaza proiectul POSDRU/57/1.3./S/30074 “Facilitator pentru invatarea permanenta in scoala – o noua calificare didactica pentru o scoala care invata!”, in parteneriat cu Institutul de Stiinte ale Educatiei, Red Point SA si BiG Media Relatii Publice SRL. Proiectul a demarat la 1 ianuarie 2011 si este selectat in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (POS DRU) si cofinantat din Fondul Social European.

Obiectivul principal al acestui proiect este de a pregati personalul didactic in domeniul proiectarii si implementarii activitatilor de invatare permanenta in scoala, precum si dezvoltarea unor metodologii specifice de interventie, in vederea imbunatatirii ofertei de activitati extrascolare la nivelul invatamantului preuniversitar. Activitatile din cadrul proiectului vor urmari: dezvoltarea de activitati de informare si constientizare privind necesitatea implementarii principiilor invatarii permanente in scoala; formarea şi promovarea de facilitatori de invatare permanenta – ca personal specializat pentru acest scop; dezvoltarea unor oportunitati de informare si schimb de experienta in domeniul invatarii permanente.

Cadrele didactice vor primi calificarea de facilitator in urma absolvirii programelor de formare din proiect, care au ca scop pregatirea pentru desfasurarea unor actiuni de informare, consiliere si de mediere la nivelul scolii si sustinerea unor activitati in centrele pilot de educatie permanenta care se vor crea la nivel local, in citeva zone ale tarii. In acest fel, toti cei interesati vor putea obtine informatii despre oportunitatile de invatare formala, informala si nonformala la nivelul scolii si al comunitatii si vor putea sa participe activ la activitati de formare pe durata intregii vieti (lifelong learning).

Parteneri:

Institutul de Stiinte ale Educatiei (ISE) este o institutie nationala de cercetare-dezvoltare in domeniul educatiei, autonoma din punct de vedere stiintific si administrativ si finantata de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului. ISE contribuie la dezvoltarea invatamantului din Romania prin analize, studii tematice şi propuneri de ameliorare, elaborate in vederea sustinerii valorilor si prioritatilor promovate la nivelul intregului sistem de invatamant romanesc.

The Red Point SA este o companie specializata in oferirea de servicii si solutii IT pentru imbunatatirea proceselor de afaceri. Portofoliul sau diversificat de solutii software pentru afaceri, cuprinde atat solutii consacrate, cat si o serie de solutii proprii, dezvoltate intern. Specialistii din cadrul echipei detin expertiza profesionala si competentele tehnice care permit identificarea si oferirea celor mai bune solutii si servicii clientilor.

SC BiG Media Relatii Publice SRL este o agentie de Relatii Publice cu experienta in construirea si livrarea campaniilor de comunicare, care ofera solutii de comunicare integrate ce acopera domenii precum: campanii de informare a publicului, relatii cu mass-media, servicii de ePR, organizare de evenimente speciale, analiza si monitorizare de presa (calitativa si cantitativa), servicii de creatie si productie de materiale informative si promotionale, consultanta de comunicare.

 

 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro