Este ciudat, dar asa suntem construiti: cu cat ne impunem mai tare un lucru, cu atat parca o forta cu acceasi intensitate, dar cu directie opusa, ne face sa ne dorim acel lucru mai mult.
Acest aspect este valabil si in cazul in care suntem antrenati intr-o dieta restrictiva din diverse motive. Uneori doar gandul ca nu avem voie sa consumam anumite alimente sau faptul ca nu mai trebuie sa mancam pana la o anumita ora, ne face foame desi abia am mancat.
Din acest motiv, specialistii au venit cu cateva solutii care ne pot ajuta sa ne mai potolim din foame atunci cand aceasta depaseste simpla nevoie organica de substante nutritive sau cand suntem la .
1. Consuma un pic de salata de cartofi!
Surpriza! Cartofii albi nu sunt chiar demonii dietei asa cum suntem obisntuiti sa credem. Cartofii contin un tip de amidon care actioneaza mai mult ca o fibra odata ce a ajuns in sistemul digestiv, conform unui profesor nutritionist de la University of Utah. Aceasta inseamna ca te fac sa te simti satula mai mult timp, pastrand nivelul de zahar din sange dupa masa si chiar reducand grasimea din organism.
Exista si o strategie care transforma aceasta solutie in una si mai eficienta. Cartofii gatiti si reci aproape ca dubleaza cantitatea de amidon (tipul necesar de amidon) atunci cand sunt serviti. Este recomandata o salata de cartofi fierti cu sare, piper si otet de vin, racita in frigider si garnisita cu un pic de patrunjel. Daca nu va plac cartofii, puteti incerca aceeasi reteta cu fasole neagra sau orice alt tip de fasole.
2. Consuma dimineata cele mai multe calorii
Cu totii stim ca micul dejun te ajuta sa iti mentii silueta insa exista in prezent o dovada si mai pertinenta: intr-un studiu recent, al Universty of Texas, cercetatorii au gasit ca persoanele care si-au luat micul dejun, au asimilat 5% mai putine calorii in timpul zilei. Sunt numai 100 de calorii aproximativ insa, in timp, acestea se aduna. Daca consumi cu 100 de calorii pe zi mai putin in fiecare zi, intr-un an poti slabi mai mult de 5 kg.
3. Inlocuieste nevoia de zahar cu cea de aroma.
Un pic de vanilie ar putea fi un adevarat antidot pentru a ne potoli nevoia de dulce. Motivul il reprezinta faptul ca dulceata vaniliei transmite neuropeptide creand senzatii puternice, care te pacalesc, creandu-ti impresia ca ti-ai satisfacut nevoia de dulce. Orice parfum de vanilie-extract, lotiune de corp, o lumanare-are un efect similar.
Sursa: www.cnn.com
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro