3 motive să alegi un storcător de fructe cu ax melcat

Cu toții ne dorim să avem un stil de viață cât mai sănătos, iar pe lângă minutele de mișcare sau sport pe care le facem în fiecare zi, alimentația joacă și ea un rol foarte important în menținerea sănătății noastre.

 

Știm deja că fructele și legumele contribuie foarte mult la atingerea dozei zilnice de vitamine și nutrienți de care corpul nostru are nevoie, iar un storcător de fructe ne poate ajuta să ne preparăm sucuri de fructe sau legume, mult mai plăcut de consumat.

 

Dacă sunteți în căutarea unui storcător de fructe pentru prepararea diverselor sucuri, fie pentru dumneavoastră sau familia dumneavoastră, iată câteva motive să optați pentru un storcător cu ax melcat:

 


  • Calitatea sucului obținut


Poate cel mai important aspect atunci când îți alegi un storcător de fructe este calitatea sucului pe care îl obții.

 

Storcătoarele cu melc procesează lent fructele și legumele, ceea ce face ca sucul să nu se oxideze, păstrând o valoare mai ridicată a nutrienților și vitaminelor. Storcătorul de fructe centrifugal, din cauza vitezei mari, tinde să se încălzească, oxidând astfel sucul și pierzând din nutrienți.

 

Sucul obținut prin presare este mai dens, mai texturat și mai dulce față de cel stors cu un storcător de fructe centrifugal. De asemenea, se obține o cantintate mult mai mare de suc, pulpa ce rezultă fiind aproape uscată.

 


  • Zgomotul


Un mare avantaj al storcătoarelor de fructe cu ax melcat este că sunt foarte silențioase. Spre deosebire de storcătoarele de fructe centrifugale, care din cauza vitezei sunt destul de zgomotoase, storcătoarele de fructe cu ax melcat sunt mult mai silențioase, viteza lor de funcționare fiind una mai mică. Este adevărat că storcătoarele centrifugale sunt mai rapide, dar sunt și mai gălăgioase.


  • Mentenanța și curățarea


Storcătorul de fructe cu ax melcat are un sistem simplu și ușor de demontat, ceea ce îl face ușor de curățat, spre deosebire de storcătoarele centrifugale care sunt puțin mai complexe și pot fi dificil de curățat, mai ales din cauza lamelor.

 

Storcator cu ax melcat emag.ro
Storcator cu ax melcat emag.ro

 

De asemenea, storcătorul de fructe cu presare la rece se va strica mai greu , față de unul centrifugal.

 

Este cert că un storcător de fructe cu ax melcat va fi mai scump decât unul centrifugal, deși și acestea din urmă pot fi destul de costisitoare, dar își merită banii. Totuși, dacă vă doriți un suc mai rapid și nu așa texturat, puteți opta fără griji pentru un storcător de fructe centrifugal. Dacă nu, atunci un storcător de fructe cu ax melcat este perfect pentru dumneavoastră.