3 filme despre pariuri sportive pe care merită să le vizionezi

Lumea pariurilor sportive i-a fascinat întotdeauna pe realizatorii de la Hollywood. Dacă și ție îți plac filmele care tratează acest subiect și ești pasionat de jocuri de noroc, în cele ce urmează îți vom prezenta 3 filme pe care merită să le vizionezi întrucât ai multe lucruri de învățat din ele.

Culoarea Banilor (The color of money-1986)

Când o persoană obișnuită se gândește la „pariuri sportive” și la ponturi pariuri experti, este posibil să-i apară imagini cu oameni care câștigă milioane plasând nenumărate pariuri diferite de pe computerele lor. Acest lucru este în contrast cu impresia despre pariorii sportivi din anii 1980. Majoritatea oamenilor și i-au imaginat precum niște persoane care se plimbau de la o sală de biliard la alta cu degetele pătate de tutun.

Filmul Culoarea Banilor îi are în rolurile principale pe Paul Newman (care a câștigat un Oscar pentru interpretarea sa) și pe Tom Cruise. Pariorii profesioniști din acest film nu sunt doar jucători care țin cont de anumite ponturi la pariuri azi și pariază pentru a face profit. Mândria, identitatea și moralitatea sunt la fel de importante ca banii.

Această descriere captivantă a psihologiei jucătorilor, combinată cu personalitățile explozive ale lui Newman și Cruise, face ca filmul Culoarea Banilor să merite văzut.

Ultimul joc (Eight men out- 1988)

Ultimul joc spune povestea uneia dintre cele mai faimoase controverse din istoria sportului: World Series din 1919. Acțiunea filmului se învârte în jurul celor opt jucători ai Chicago White Sox care au primit interdicții pe viață de la MLB pentru că au conspirat cu o rețea de jocuri de noroc ilicită. În ciuda faptului că a fost foarte favorizată, echipa Chicago White Sox a lansat seria și a pierdut în 8 jocuri.

Ceea ce face filmul atât de interesant este faptul că nu îi condamnă direct pe jucătorii care au lansat seria. O mare parte din vină cade asupra proprietarului Chicago White Sox, Charles Comiskey. Se pare că acesta i-a tratat rău pe jucători.

Mulți dintre jucătorii echipei Chicago White Sox sunt tratați ca niște figuri simpatice, victime ale unor forțe puternice pe care nu le pot controla. John Cusack și Charlie Sheen și-au interpretat rolurile grozav. Acesta este un film care vorbește despre nevoia de reglementare și integritate atât în ​​sport, cât și în pariurile sportive.

Filmul ilustrează faptul că, dacă casele de pariuri nu sunt autorizate și responsabile din punct de vedere legal, vor exercita o influență nejustificată asupra evenimentelor sportive. Ultimul Joc arată clar cât de mult au progresat sporturile profesioniste și casele de pariuri sportive în ultimii 100 de ani.

Jucătoarea (Lay the Favorite-2012)

Bazându-se pe adevăratele amintiri ale lui Beth Raymer despre aventura ei prin lumea legală și ilegală a jocurilor de noroc sportive , Jucătoarea se concentrează pe emoțiile simțite de jucătorii profesioniști. Beth (Rebecca Hall) îl întâlnește pe Dirk (Bruce Willis) și descoperă rapid că mare inclinație către pariuri sportive. Dirk îi oferă un loc în echipa sa de pariuri sportive, iar Beth profită de ocazie, devenind parior cu normă întreagă.

În viața reală Raymer a obținut un MFA la Columbia University și și-a dedicat viața cercetării și scrierii despre jocurile de noroc legale și pariurile sportive. Se pricepe la tipurile de personalitate care aleg să trăiască din pariuri sportive.

Raymer a muncit mult pentru a schimba impresia potrivit căreia pariorii sportivi sunt jucători cu nivel de viață scăzut și, în schimb, sugerează că sunt pur și simplu dependenți de o „viață cu posibilități infinite”.

Jucătoarea este perspectivă generoasă și umană asupra personalităților neobișnuite și a psihologiei pariorilor sportivi profesioniști. Filmul parcurge un drum lung în încercarea de eliminare a stereotipurilor negative despre pariorii sportivi care sunt priviți precum niște degenerați și, în schimb, îi descrie drept niște libertini extrem de inteligenți.

Aceste filme nu sunt doar fascinante, bine realizate și cu o distribuție de excepție, ci ne oferă și o perspectivă asupra industriei pariurilor sportive și a tuturor celor implicați în ea. Ele ilustrează, de asemenea, faptul că, în ciuda stereotipurilor negative, jucătorii profesioniști și și cei care oferă ponturi la pariuri au minți sclipitoare.

Dacă nu ai reușit să vizionezi aceste filme încă, îți recomandăm să o faci. Îți vor plăcea dacă faci parte dintre cei care abia au descoperit lumea atractivă a pariurilor sportive.

 

 

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro