2,6 kilograme de marijuana puse spre vanzare intr-o piata din Timisoara

Un bărbat şi concubina acestuia au fost prinşi în flagrant, la data de 8 februarie a.c., în timp ce încercau să comercializeze, într-o piaţa agroalimentară din Timişoara, 2,6 kilograme marijuana, de calitate superioară, mărunţită şi pregătită în vederea porţionării în doze.

Pe piaţa „neagra” din Timişoara, această cantitate de droguri ar fi putut fi comercializată cu peste 50.000 RON.

Cei doi, N. Andrei, de 38 de ani şi concubina sa, R. Leontina, de 43 de ani, ambii din judeţul Mureş, făceau parte dintr-o reţea de trafic de droguri de risc, respectiv marijuana, care acţiona pe raza municipiului Timişoara. Reţeaua a fost identificată şi destructurată, la începutul lunii februarie 2007, de poliţiştii Compartimentului Antidrog în cooperare cu poliţiştii Secţiei 2 din cadrul IPJ Timiş.

Din cercetări s-a stabilit că drogurile urmau a fi preluate de dealeri locali, care urmau să le comercializeze consumatorilor timişoreni.

Totodată, a reieşit faptul că drogurile au fost introduse în ţară de către R. Leontina şi provin din Ungaria.

N. Andrei şi concubina acestuia au fost reţinuţi, pe baza de ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de risc şi trafic de droguri de risc, fapte pentru care riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 10 la 20 de ani.

Fiind prezentaţi Tribunalului Timiş, magistraţii au emis pe numele celor doi suspecţi mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile. (atitudinea.ro)