2007: Sesiunile speciale ale examenelor nationale

mai 21, 2007

Luni, 21 mai, încep sesiunile speciale ale Testelor naţionale şi examenului naţional de Bacalaureat pentru elevii din loturile olimpice lărgite care se pregătesc în vederea participării la diverse competiţii internaţionale pe discipline.

Probele sesiunii speciale a Testelor naţionale vor avea loc la Liceul cu Program Sportiv din Cluj-Napoca, în perioada 21 - 25 mai, iar cele ale bacalaureatului la Colegiul Naţional „Unirea” din Târgu Mureş, în intervalul 21 - 29 mai.

Elevii de clasa a VIII-a înscrişi (47 la număr) fac parte din echipele care vor reprezenta România la Olimpiada Balcanică de matematică pentru juniori, Campionatele Europene de Judo pentru Cadeţi (masculin şi feminin) şi International Children’s Day. Ei vor susţine probele scrise prevăzute în Metodologia de organizare şi desfăşurare a Testelor naţionale după cum urmează: 21 mai - limba şi literatura română, 22 mai - matematică, 23 mai - istoria românilor sau geografia României şi 24 mai - limba şi literatura maternă. Prima afişare a rezultatelor va avea loc în data de 24 mai, până la ora 15.00, iar depunerea contestaţiilor, în aceeaşi zi, până la ora 18.00. Rezolvarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale sunt prevăzute pentru data de 25 mai.

La sesiunea specială a examenului de Bacalaureat 2007 sunt aşteptaţi să participe 121 elevi din clasele a XII-a, incluşi în stagiile centralizate de pregătire pentru olimpiadele internaţionale de matematică, fizică, biologie, chimie, informatică şi campionatele europene de handbal, kaiac - canoe, lupte, karate şi baschet. Aceştia vor susţine probele scrise, orale sau practice, în conformitate cu metodologia examenului naţional de Bacalaureat. Astfel, probele orale se vor desfăşura în zilele de 21 mai - limba şi literatura română, 22 mai - limba modernă şi 27 mai - limba şi literatura maternă. Probele scrise vor începe în data de 23 mai cu limba şi literatura română şi vor continua în 24 mai cu proba obligatorie a profilului, 25 mai - proba la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării (probă scrisă sau practică), respectiv 26 mai - proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare, alta decât cele susţinute anterior (probă scrisă sau practică). Ultima probă scrisă - limba şi literatura maternă - este programată în data de 28 mai. În cursul aceleiaşi zile se vor afişa primele rezultate şi vor fi depuse contestaţiile (după ora 18.00), iar în 29 mai, după rezolvarea acestora, vor fi afişate rezultatele finale.

Precizăm faptul că aceste sesiuni sunt devansate întrucât olimpiadele şi concursurile internaţionale pe discipline se desfăşoară, în majoritatea cazurilor, în lunile iunie şi iulie, perioadă în care se organizează şi se desfăşoară Testele naţionale şi examenul de Bacalaureat.

În vederea bunei desfăşurări a celor două sesiuni speciale, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului a luat măsurile necesare în ceea ce priveşte elaborarea subiectelor, organizarea comisiilor de examen, cazarea şi masa participanţilor.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro