2007: Program integral Mozart la Ateneul Roman

februarie 7, 2007

Orchestra de Camera a Filarmonicii din Bucuresti sub bagheta Maestrului Cristian Mandeal ofera publicului Duminica 11 Februarie un program integral Mozart.

Din anii '90, Maestrul Cristian Mandeal a dat o noua viata Orchestrei de Camera cultivand intotdeauna excelenta sunetului de mare rafinament.

Structura formatiei se bazeaza pe acompaniamentul instrumentelor de coarde(20 membri),dar formula sa variabila se adapteaza cerintelor repertoriului prin cooptarea unor instrumente de suflat. Abordand cu predilectie repertoriul preclasic in componenta orchestrei apare si clavecinul sau orga. Orchestra are un repertoriu variat mergand pana la muzica contemporana si creatia romaneasca. De aceea orchestra se bucura adesea de oaspeti de seama din tara si strainatate, asa cum este prezenta marelui pianist francez Jean Bernard Pommier.

Istoria Filarmonicii 'George Enescu' este strans legata de istoria cladirii Ateneului Roman. Acest templu al Artelor si Muzicii a devenit cu scurgerea timpului o constructie emblematica pentru orasul Bucuresti.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro