2007: Pericol de inundatii in 15 judete

februarie 13, 2007

Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor /MMGA/ a trimis pentru 13 februarie avertizări cu cod galben şi portocaliu pentru 15 judeţe din vestul României aflate în pericol de inundaţii.

Avertizările cu cod galben au fost primite de prefecturile judeţelor Alba, Bihor, Caraş-Severin, Dolj, Gorj, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Satu-Mare şi Sălaj, iar avertizările cu cod portocaliu au fost trimise către judetele Arad, Hunedoara, Timiş, Bistriţa Năsăud, Cluj.

Codul galben se referă la faptul că se vor produce depaşiri ale cotelor de atenţie pe cursurile inferioare ale râurilor. Codul portocaliu avertizează depăşirea cotelor de inundaţie pe cursurile superioare şi mijlocii ale râurilor.

Specialiştii Direcţiilor de Ape şi Sistemelor de Gospodărire a Apelor monitorizează permanent cursurile de apă şi construcţiile hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor, acţionând împreună cu Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi autorităţile locale pentru limitarea efectelor inundaţiilor. (atitudinea.ro)

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro