2007: PCForum.ro a fost spart de hackeri

Site-ul pasionatilor de tehnologie PCForum.ro a fost atacat de o echipa de hackeri si a fost redirectionat temporar spre un alt site.

Dupa doua zile in care s-au inregistrat dificultati in accesarea site-ului, echipa PCForum a descoperit cauza tuturor problemelor: www.pcforum.ro a fost spart de o echipa de hackeri care s-a semnat ‘HellForum’, si care au redirectionat index-ul site-ului o pagina proprie din care pleca spre www.google.ro.

Actiunea pare sa fi fost mai mult un avertisment legat de vulnerabilitatea sistemului phpBB2, iar afectat a fost un singur fisier de pe site, care a fost inlocuit cu o pagina php criptata.
Luni dimineata problema a fost rezolvata si forumul pasionatilor de tehnologie este din nou functional.

Conform Institutului SANS, specialistii in securitatea informatica au descoperit o vulnerabilitate in phpBB la data de 2 februarie 2007. Aceasta permite exact introducerea unor coduri care sa redirectioneze browserele de net spre alte pagini. Problema poate fi rezolvata cu ajutorul serviciului de hosting.

PCForum.ro este un loc de intalnire al pasionatilor de tehnologie. Pe linga forum, puteti gasi aici jurnale personale (blog) si stiri IT&C. (atitudinea.ro)