2007: Jumatate de kilogram de bijuterii, confiscate la Giurgiu

februarie 5, 2007

Lucratorii vamali si politistii de frontiera au depistat cinci cetateni romani care intentionau sa introduca ilegal in Romania, ascunse pe corp si in bagaje, aproximativ jumatate de kilogram de bijuterii din metal galben si alb presupuse a fi din aur si argint, in valoare de 10.373RON.

Ieri, actionand in baza unei informatii, inspectori vamali din cadrul echipelor mobile ale Regionalei Vamale Bucuresti - A.N.V. si politisti de frontiera din cadrul I.J.P.F. Giurgiu, in exercitarea atributiilor prevazute prin lege, au oprit, in apropierea P.T.F. Giurgiu, un autocar cu turisti romani care se intorceau din Turcia.

In urma efectuarii unor controale amanuntite ale pasagerilor si bagajelor acestora, au fost descoperite, asupra a cinci cetateni romani, trei femei si doi barbati, cu varste cuprinse intre 25 si 51 de ani, ascunse in haine si in genti, mai multe pachete ce contineau, in total, 120 grame bijuterii din metal galben, ce par a fi din aur si 380 grame bijuterii din metal alb, ce par a fi din argint.
Cei cinci au declarat ca au cumparat bijuteriile din diverse magazine de profil din Turcia si le-au ascuns pentru a nu plati taxele vamale aferente.

Intentionau sa comercializeze bijuteriile pe piata neagra, pentru rotunjirea veniturilor personale.

Bijuteriile descoperite au fost retinute de catre autoritatea vamala in vederea confiscarii, iar cei cinci au fost sanctionati contraventional cu 3.000 lei fiecare, conform reglemantarilor legale in vigoare. (atitudinea.ro)

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro