2007: Intrevedere cu Presedintele Republicii Ungare

februarie 13, 2007

Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu s-a întâlnit cu preşedintele Republicii Ungaria, Lászlo Solyom. Cei doi au discutat pe marginea relaţiilor bilaterale, politice şi economice.

Premierul Călin Popescu-Tăriceanu a subliniat că relaţiile dintre România şi Ungaria sunt un exemplu pozitiv pentru întreaga regiune.

„Relaţiile bilaterale cu Ungaria au cunoscut o evoluţie bună şi trebuie să continuăm pe aceeaşi linie, mai ales că relaţiile de colaborare în plan politic reprezintă un model de urmat pentru toate ţările din zona noastră”, a spus primul-ministru.

Preşedintele Republicii Ungaria Lászlo Solyom a afirmat că Ungaria a fost un susţinător constant al aderării României la Uniunea Europeană şi şi-a exprimat speranţa că şi în continuare relaţiile bilaterale vor continua în aceeaşi notă.

Preşedintele Ungariei a subliniat faptul că şedinţele comune ale celor două Guverne au avut un rol important în întărirea relaţiilor bilaterale.

În cadrul întrevederii, premierul Călin Popescu-Tăriceanu a abordat şi chestiunea legată de problemele semnalate în ultima perioadă la punctele comune de trecere a frontierei. (atitudinea.ro)

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro