2007 - Exercitiu militar romano-american

august 10, 2007

Statul Major al Forţelor Terestre din România şi Forţele Terestre Americane staţionate în Europa, USAREUR, desfăşoară un exerciţiu militar comun la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu şi în Poligonul Babadag în perioada 17 august – 22 octombrie 2007.

Exerciţiul, Proof of Principle, are drept scop verificarea potenţialului de instruire în comun a trupelor române şi americane, în cadrul facilităţilor militare puse la dispoziţie de România şi este, în acelaşi timp, un bun prilej pentru a evidenţia capacitatea armatei române de a planifica şi desfăşura acţiuni militare împreună cu aliaţii săi.

Peste 250 de militari români vor executa în comun cu trupele americane misiuni de cercetare, reacţie la ambuscadă, patrulare, puncte de control trafic, precum şi trageri reale cu armament de calibru mic.

Acest exerciţiu se desfăşoară în baza acordului între România şi Statele Unite ale Americii privind activităţile forţelor Statelor Unite staţionate pe teritoriul României, semnat în 2005 şi ratificat de Parlamentul României în 2006.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro