2007: Americanii cauta forta de munca din Romania

februarie 15, 2007

De câţiva ani a apărut pe piaţa forţei de muncă din România un nou trend: munca în străinătate, fie în Uniunea Europeană, fie în Statele Unite. Datorită interesului angajatorilor americani pentru recrutare de personal din ţara noastră, tot mai mulţi români plecă peste Ocean pentru salarii şi condiţii de muncă mai bune prin Programul H2B iniţiat de Departamentul de Stat American.

“Marii angajatori americani se orientează către forţa de muncă din România, pentru că românii sunt mai muncitori şi mai buni profesionişti decât americanul de rând, drept pentru care oferă românilor exact aceleaşi condiţii de salarizare şi de muncă oferite angajaţilor americani” explică Bogdan Ioan, manager de Program H2B American Experience România, una dintre cele mai importante firme de recrutare pentru Statele Unite de pe piaţă.

Oferta de posturi este foarte variată, angajatori reprezentând Cazinouri, Staţiuni turistice şi Firme de constructii şi gradinărit oferă job-uri ca Asistent vânzări, Casier, Recepţioner (Front desk officer), Agent de pază, Concierge, Bartender, Ospătar, Chef/Bucătar, Patiser, Stivuitor, Întreţinere echipamente etc.

“Primim foarte multe cereri din partea hotelurilor, motelurilor şi restaurantelor din staţiuni turistice din Florida, California, Carolina de Nord, Virginia şi alte locaţii, care au nevoie de personal, şi oferă joburi plătite foarte bine, pentru care angajaţii primesc între 7 şi 12 dolari pe oră. În plus, vestea bună este că multe dintre job-urile oferite presupun bacşiş, ceea ce poate însemna un câştig suplimentar de 150 de dolari în medie pe zi. Pentru cei cu mai putina experienta in turism, dar interesati de munca fizica necalificata, exista oferte în construcţii sau grădinărit” completeaza Bogdan Ioan. În acest moment mai sunt disponibile 250 de posturi, iar cererea este destul de ridicată.

Dacă vă gandiţi deja la viaţa frumoasă de peste Ocean, e important să ştiţi care sunt condiţiile de eligibilitate: “Departamentul de Stat American, impune câteva condiţii candidaţilor români: candidatul ideal trebuie sa aibă intre 21 şi 40 ani, să aibă studii medii şi cunoştinţe de limba engleză la nivel mediu, însă sunt şi poziţii pentru care sunt necesare cunoştinţe minime de limba engleză.”

Perioada de înscriere este între 1 şi 28 februarie, deoarece angajatorii au nevoie de personal încă de la începutul lunii aprilie. Contractele se încheie pentru o perioadă de la 6 la 10 luni şi se pot prelungi până la 3 ani.

American Experience este una dintre cele mai importante companii de recrutare de personal din Europa de Est pentru pozitii entry-level internationale, prezenta in Romania in 14 centre: Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Oradea, Constanta, Targu-Mures, Craiova, Bacau, Alba Iulia, Miercurea-Ciuc, Pitesti, Ploiesti si Targoviste si in Republica Moldova prin biroul din Chisinau. (atitudinea.ro)

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro