2006: Soimii Carpatilor pleaca din nou in misiune

decembrie 12, 2006

Ministrul apărării, Sorin Frunzăverde, şi şeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, au participat in data 11 decembrie, la Bistriţa, la ceremonialul prilejuit de plecarea militarilor Batalionului 812 Infanterie “Şoimii Carpaţilor” în misiunea ISAF din Afganistan.

“Vă aşteaptă o misiune complexă în Qalat, acolo unde batalionul dumneavoastră va fi dislocat, dar sunt convins că vă veţi achita în mod profesionist de sarcinile pe care le veţi avea, dar şi cu omenia de care întotdeauna militarii români au dat dovadă. Vă doresc drum bun, să vă întoarceţi cu bine acasă! Să vă ajute Dumnezeu, care sper să fie şi de această dată Român”, le-a spus ministrul Sorin Frunzaverde Şoimilor Carpaţilor”.

Şoimii Carpaţilor vor prelua misiunile de la militarii Batalionului 2 Infanterie “Călugăreni” din Bucureşti, care participă la operaţiunile ISAF din luna iulie a anului 2006. Ei urmează să îndeplinească misiuni de sprijinire a armatei şi poliţiei afgane, de cercetare şi patrulare, precum şi de asistenţă umanitară. Totodată, ei vor sprijini implementarea Planului de pace iniţiat de Guvernul Afganistanului, precum şi îndeplinirea unor proiecte de dezvoltare iniţiate de Echipa de Reconstrucţie Provincială din Zabul.

Experienţa Batalionului 812 Infanterie include participări la exerciţii şi misiuni internaţionale, cum sunt cele din Angola (UNAVEM III, în 1996-1997, MONUA, în 1998-1999) şi Kosovo (BELUROKOS 8, 9 şi 10, în 2001-2002).
Din decembrie 2002 până în iulie 2003 militarii batalionului au participat, de asemenea, la misiunea ENDURING FREEDOM, din Afganistan, iar în perioada iulie 2004–februarie 2005, la ANTICA BABILONIA, în Irak. (MA)

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro