2006: Sase medalii la Olimpiada Internationala de Matematica

iulie 18, 2006

Olimpicii români au obţinut la ediţia cu numărul 47 a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, desfăşurată în capitala Sloveniei, Ljubljana, în perioada 11-17 iulie 2006, şase medalii: 3 de aur, una de argint şi două de bronz.

Astfel, Adrian Zahariuc (clasa a XI-a / Colegiul Naţional „Ferdinand I” Bacău), Bogdan Andrei Ungureanu (clasa a XI-a / Colegiul Naţional „Traian” Drobeta Turnu-Severin) şi Gabriel Eduard Băzăvan (clasa a XII-a / Liceul „Gheorghe Ţiţeica” din Drobeta Turnu-Severin) au câştigat medaliile de aur. Dragoş Michnea (clasa a XII-a / Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” Baia Mare) şi-a adjudecat o medalie de argint, iar Marius Pachiţariu (clasa a XII-a / Colegiul Naţional Iaşi) şi Cristian Tălău (clasa a XII-a / Colegiul Naţional „Carol I”) au intrat în posesia medaliilor de bronz.

Ediţia din acest an a adus la start aproape 500 de concurenţi din 90 de ţări, în clasamentul pe medalii România ocupând locul 6. Prima ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, cea mai prestigioasă competiţie în domeniu, a avut loc în 1959 şi a fost găzduită de ţara noastră.

Olimpicii români vor reveni în ţară marţi, 18 iulie, ora 19.30, şi vor fi întâmpinaţi la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” de o delegaţie oficială a MEdC. (MEC)

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro