2006: Saptamana tangoului argentinian

În perioada 28 aprilie – 7 mai, Clubul El Tango, Café & Terrace (fosta braserie „Cina”, langa Ateneul Roman) si Cofetaria Chocolat (Intrarea Stavropoleus) vor organiza evenimentele de tango “Saptamana Tangoului Argentinian”. Evenimentele constau în concerte de tango, lecţii de tango, practica & milongas.

In Bucureşti se dansează iar tango!

Programul este următorul:
• Vineri 28 aprilie, Cofetaria Chocolat, ora 23.00- 04.00: milonga cu muzica live, Alexandru Nuca (bandoneon) si Horia Preda (chitara), eveniment inclus si in festivalul „Ziua internationala a dansului”
• Sambata 29 aprilie, „Ziua Internationala a dansului”, Cafe & Terrace, ora 19.00- 01.00: lectii gratuite de tango nuevo si tango milonguero (19.00-20.30, respectiv 20.30-21.30), milonga 21.30-01.00 cu demonstratii de dans Ney Melo & Jennifer Bratt (SUA), Catalin & Alina Dumitrescu, Tudor Mihai & Raluca Aldea
• Duminica 30 aprilie, ora 18.00- 24.00: milonga si lectie de tango (18.00-19.00)
• 1-6 mai, atelier extraordinar de tango argentinian – Ney Melo & Jennifer Bratt (SUA) (pentru detalii privind participarea – www.eltango.ro)
• Joi 4 mai, Cafe & Terrace, ora 19.00- 23.00: practica (studiu de tango si dans liber)
• Vineri 5 mai, Cofetaria Chocolat, ora 23.00- 04.00: milonga
• Duminica 7 mai, ora 18.00- 24.00, lectie de tango (18.00-19.00) si milonga cu muzica live Ciprian Parghel (contrabas), Tudor Anghelescu si Mihai Melinescu (chitara)

Concertele si seratele dansante de tango (milonga) sunt deja evenimente permanente ale vietii culturale bucurestene. Ele se inscriu intr-o initiativa de revigorare a tangoului in Bucuresti prin lectii de tango si ateliere cu maestrii de tango din strainatate precum si prin organizarea de evenimente de tango.
Ney Melo si Jennifer Bratt (SUA) danseaza un elegant stil de tango de salon care isi trage radacinile din Villa Urquiza (un cartier de nord din Buenos Aires). Stilul lor este fin si gratios, cu un puternic simt al muzicalitatii, imbinand pasii subtili si elaborati cu precizia miscarii si intimitatea imbratisarii. Pasiunea si respectul pentru cultura si muzica de tango este evidentiata prin emotia dansului precum si in stilul de predare a tangoului. Scoala lor de tango, El Abrazo (“imbratisarea”, in traducere), din New York, isi propune se inspire studentii sa danseze tango cu sensibilitate, simtind muzicalitatea, ritmul si conexiunea cu partenerul, asemenea stilurilor de dans din Buenos Aires

Milonga este petrecerea cu muzică de tango precum şi un gen de muzică. La milonga se dansează pe trei genuri de muzică: milonga, tango-vals şi tango. Practica este tot o petrecere cu muzică de tango dar mai puţin formală, în care partenerii pot alege între a dansa liber sau a studia diverse mişcări de dans.