2006: Romania participa cu 39 de inventii la Geneva

aprilie 5, 2006

Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS) din cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării asigură participarea României la ediţia cu numărul 34 a „Salonului Internaţional al Invenţiilor, Tehnicilor şi Produselor Noi”, care va avea loc la Geneva (Elveţia), în perioada 5 - 9 aprilie 2006.

România se află anul acesta la a 14-a participare şi va intra în competiţie cu 39 de invenţii, selectate de către Comisia de Manifestări Ştiinţifice şi Expoziţionale a Colegiului Consultativ pentru Cercetare-Dezvoltare şi Inovare din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică. Din cele 73 de invenţii înscrise iniţial, au fost preferate cele aflate în stadiul de exemplar comercial sau prototip, cu o vechime de maximum 5 ani şi care nu nu au mai fost prezente la acest eveniment.

ANCS suportă costurile participării invenţiilor la salon plătind chiria pentru spaţiu, construcţia standului, taxa de participare, asigurările, înscrierea în catalog şi jurizarea invenţiilor, la care se adaugă cheltuielile pentru realizarea posterelor, a transportului exponatelor şi al materialelor publicitare.

Manifestarea reuneşte peste 775 de expozanţi din 45 de ţări din întreaga lume şi se constituie într-una dintre cele mai importante manifestări mondiale dedicate inovaţiei. La acest eveniment vor fi prezentate aproximativ 1000 de invenţii realizate de companii industriale şi comerciale, instituţii şi organisme de stat, inventatori şi cercetători (persoane fizice).

Reamintim faptul că la ediţia de anul trecut a Salonului de la Geneva România a cucerit 7 premii speciale, 12 medalii de aur, 12 medalii de argint şi 7 medalii de bronz.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro