2006: Ozone Laboratories creste productia de medicamente

Ozone Laboratories anunţă finalizarea investiţiei pentru o nouă linie de producţie la Fabiol Bucureşti, unul dintre producatorii locali cu care Ozone lucrează în regim de contract manufacturing încă din anul 2003..

Investiţiile făcute la Fabiol se înscriu în programul de investiţii de 14 milioane Euro lansat de Ozone Laboratories în 2004 şi care se desfăşoară pe o perioadă de 3 ani. Pentru 2006 Ozone a planificat investitii in valoare de 5,8 milioane Euro.

Printre medicamentele care se vor produce la Fabiol cu ajutorul noii linii de granulare, autorizată GMP de către Agenţia Naţională a Medicamentului, se numără şi Algozone, Algozone Forte, Paracetamol şi Piracetam. Numărul de tablete produse la Fabiol va creşte odată cu punerea în funcţiune a acestei linii de la 1,2 milioane la 3,6 milioane pe zi, ceea ce reprezintă o triplare a acestei capacitati de producţie.

„Obiectivul nostru este de a oferi produse de cea mai bună calitatea la un preţ accesibil pentru pacienţii din România iar faptul că cererea pe piaţa a crescut vizibil în ultimii ani, confirmă îndeplinirea acestui obiectiv. Noua linie de producţie va contribui la suplimentarea volumului de medicamente şi, în acelaşi timp, reprezintă un pas înainte în privinţa standardelelor de calitate cu care pacienţii noştri s-au obinşuit deja,” declară Dan Şchiopu, Director General Ozone Laboratories.

De asemenea, tot la Fabiol, anul acesta compania intenţionează să facă noi investiţii pentru extinderea spaţiului de depozitare a materiilor prime şi pentru achiziţionarea unei noi linii de blisterizare şi încartonare automată pentru mărirea capacităţii de ambalare primară şi secundară. În 2006, la Fabiol va începe şi producţia de Metroprolol, medicament folosit în tratarea hipertensiunii arteriale şi care în acest moment este produs de alte fabrici partenere.

„O latură importantă a strategiei noastre de business o consituie parteneriatele cu producătorii locali pentru care am alocat sume semnificative în scopul dezvoltării şi modernizării echipamentelor de producţie. În 2004 aceste investiţii au condus la obţinerea certificatului GMP atât de Fabiol Bucureşti, cât şi de Mark Pharmaceutics Iaşi,” a adugat Dan Şchiopu.

Începând din 2007 medicamente fabricate la Fabiol Bucureşti vor fi exportate şi în Bulgaria. Ozone Laboratories are parteneriate de „contract manufacturing” cu producători din Polonia, Bulgaria şi Ungaria. Portofoliul de produse al companiei număra la sfârşitul anului trecut 110 produse iar în 2006 acesta va ajunge la 170 de produse prin dezvoltarea gamelor de medicamente etice şi OTCuri, precum şi prin extinderea gamei de suplimente alimentare.