2006: Noi misiuni pentru militarii romani din Irak

octombrie 5, 2006

Militarii Batalionului 811 Infanterie “Dragonii Transilvani”, dislocaţi în sudul Irakului, lângă An Nassiryah, au preluat de la partenerii italieni misiunea de asigurare a pazei podului peste fluviul Eufrat şi a securităţii autostrăzii care traversează regiunea spre Bagdad.

În contextul retragerii trupelor italiene din provincia Dhi Qar, comanda Diviziei Multinaţionale de Sud-Est le-a încredinţat militarilor români noi misiuni pe care aceştia le vor îndeplini în sprijinul Coaliţiei.

Comandantul Batalionului 811 Infanterie, locotenent-colonelul Tudorel Dragonici, consideră că atribuirea acestor noi misiuni este o dovadă a încrederii pe care forţele Coaliţiei o au în profesionalismul militarilor români pentru menţinerea securităţii în aria de responsabilitate.

Podul peste Eufrat este considerat obiectiv strategic pentru Coaliţie, fiind singura legătură între Sudul şi Nordul Irakului, respectiv între Golful Persic (oraşul Basra) şi Bagdad.

Începând cu data de 21 septembrie Brigada 3 irakiană a preluat de la forţele italiene controlul asupra securităţii din zona Dhi Qar. În prezent, misiunile pe care militarii români le îndeplinesc în aria de responsabilitate pentru sprijinul forţelor irakiene şi ale Coaliţiei sunt paza permanentă la ambele capete ale podului strategic peste fluviul Eufrat, patrule pentru securizarea căilor de comunicaţie din aria de responsabilitate şi asigurarea pazei campului de dislocare. (MA)

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro