2006: Investitii masive in posturile comunale de politie

martie 28, 2006

Posturile de poliţie din mediul rural din toată ţara vor fi cuprinse într-un amplu program de reabilitare derulat de Ministerul Administraţiei şi Internelor, în valoare de peste 10 mii de miliarde de lei (100 milioane lei noi).

Programul va demara, în acest an, prin construirea a 85 sedii de posturi comunale de poliţie , precum şi consolidarea, efectuarea de reparaţii capitale şi de lucrări de întreţinere la alte 318 posturi. În continuarea acestui program, până în anul 2010 vor fi executate reparaţii capitale la alte 203 posturi, iar până în anul 2015 vor fi construite încă 218 sedii noi.

Acţiunile sunt prevăzute a fi finanţate prin Memorandumul pentru anul 2006 privind suplimentarea bugetului la rectificarea bugetară din acest an, aprobat recent de Guvern.

Potrivit ministrului Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, aceste investiţii reprezintă o prioritate pentru buna desfăşurare a activităţii poliţiei din mediul rural. “În posturile de poliţie din comune nu s-a mai bătut nici măcar un cui în ultimii 15 ani”, a afirmat ministrul.

Totodată, toate cele 2849 de posturi de poliţie din ţară vor fi dotate cu sisteme de alarmă împotriva efracţiei şi incendiului, în valoare de 850 de miliarde de lei (8,5 milioane lei noi).

Sprijinirea posturilor comunale de poliţie s-a materializat în acest an şi prin achiziţionarea de către Ministerul Administraţiei şi Internelor, în sistem leasing, a 6.000 de autoturisme, dintre care cea mai mare parte vor fi repartizate în localităţile din mediul rural. Cele 6.000 de autoturisme vor fi livrate integral până la sfârşitul lunii iunie.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro