2006: Festivalul de peste la Muzeul Antipa

aprilie 15, 2006

Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa » organizeaza in perioada 12 – 16 aprilie cea de-a treia editie a Festivalului de peste. Evenimentul este proiectat ca un mozaic de activităţi care vor satisface nevoia de educaţie, cultură, comunicare între oameni, precum şi nevoia de agrement a vizitatorilor muzeului.

Toate activităţile propuse in cadrul Festivalului de peste sunt “grupate” în jurul expunerii temporare « Pesti si pescari celebri » (12 aprilie – 31 mai) dedicată speciilor deosebite din punct de vedere faunistic, ca elemente protejate, dar si unor personalitati romanesti de exceptie a căror pasiune pentru pescuit le-a întărit celebritatea (Mihail Sadoveanu, Al. Bratescu-Voinesti).
Activitatile acestui program sunt adresate unei game largi de vizitatori: copiilor, carora le este dedicata seara de basm si atelierul de origami, pasionatilor de pescuit, asteptati atat la o conferinta tematica, dar si la prepararea unui trofeu pescaresc, si nu in ultimul rand gurmanzilor, asteptati la expozitia culinara cu degustare si vanzare de peste si preparate din peste (programul in atasament).
Program:
• Expoziţia temporară interdisciplinară, (12 aprilie-31 mai) Peştii si pescari celebri dedicată speciilor foarte deosebite (faunistic, ca elemente protejate, importante economic, specii rare etc.) dar si unor personalitati romanesti de exceptie a căror pasiune pentru pescuit le-a întărit celebritatea).
• (14 aprilie, orele 18,00): Seara de basm şi concurs de creaţie literară semnată de copii: Intâmplări din impărăţia peştilor.
• Conferinţa publică, 15 aprilie, orele 17,00: susţinută de Mălin Muşatescu, redactor Coordonator al Revistei “Aventuri la pescuit”: Informatii din trusa cu năluci.
• Prepararea unui trofeu pescaresc, 15 aprilie şi 16 aprilie, orele 10,00 -13,00: Demonstraţie publică realizată de către serviciul de taxidermie al Muzeului.
• Atelier de origami O lume subacvatică 16 aprilie, orele 12,00-13,30, cu participarea asociatiei A.C.T.O.R
• Expoziţia culinară Dezlegarea la peşte: 16 aprilie, orele 13,00 (produse din peşte şi icre organizată de către Rompescaria)

Sponsori: Leo Burnett, Rompescaria International, R&R Impex Company, Editura Egmont, A.C.T.O.R, National Geographic Junior, Haribo
Colaboratori: Biblioteca Centrala Universitara Bucuresti, Complexul National „Curtea Domneasca” Targoviste
Parteneri media: Ziua, Diverta Magazin, Sapte Seri, Aventuri la pescuit, Bucataria pentru toti, Apropo.ro, InfoNews, Comunicatedepresa.ro, Campus, Clopotel.ro

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro