2006: David Copperfield vine la Bucuresti

David Copperfield vine la Bucuresti si va uimi asistenta in zilele de 2-3 decembrie, la Sala Palatului.

David Copperfield (nascut David Seth Kotkin pe 16 sept 1956) este un magician si iluzionist cunoscut pentru combinatia dintre iluzii spectaculoase si talentul de narator. Printre realizarile sale se numara: disparitia Statuii Libertatii, zburatul, levitatul deasupra Marelui Canion si trecerea prin Marele Zid Chinezesc.
David a schimbat complet si a marit lumea magiei si a iluziilor. Este supranumit ‘Houdini al zilelor noastre’ si ‘cel mai bun magician din lume’.
Publicul din toata lumea l-a numit cel mai mare magician al timpurilor noastre. Dupa ani de turnee prelungite, a fost vazut de mai multi oameni decat orice alt magician din istorie, incluzandu-l aici si pe Houdini. Show-ul sau de pe Braodway ‘Dreams & Nightmare’ aclamat de critica a spart toate recordurile de box office cat timp a rulat in New York. Reviste ca Vanity Fair, Esquire, Architectural Digest, Paris Match si Bunte si-au ‘impodobit’ copertile cu imaginea si povestea lui. Magia lui depaseste barierele culturii. Revista Forbes l-a mutat de pe locul 8 pe locul 6 in topul celor mai bine platiti oameni din divertisment inaintea Madonnei a lui Kevin Costner si a lui Arnold Schwarzenegger.
A adus arta magiei pe noi culmi, redefinind arta antica a magiei. Acolo unde altii zic ‘nu poate fi realizat’ modul de abordare al lui David este ‘da, se poate’…sa dispara Statuia Libertatii, sa treaca prin Marele Zid Chinezesc, sa planeze in zbor prin spatiu cu cea mai mare usurinta…pentru el pasiunea pentru magie este totul. Secretul, spune David, este sa crezi ca nimic nu este imposibil si apoi sa tratezi posibilitatile ca probabilitati. Daca sunt in lumea imposibilului, atunci vreau sa merg mai departe de imposibil.
A distrus tiparul maestrului magician: vorbit calm, spiritual, antrenant si recreativ. Modul sau modern de abordare a unei arte atat de vechi a schimbat felul in care lumea priveste magia. Numerele sale celebre si talentul sau teatral i-au adus numeroase premii Emmy si a fost numit de doua ori animatorul anului. Turneele sale au stabilit nenumarate recorduri de box office in Europa, America de nord si de sud si in Asia. De curand, Madame Tussaud din Londra l-a onorat cu o figurina zburatoare din ceara. Este singurul magician in viata care a primit o stea pe Walk Of Fame din Hollywood

Si pentru ca vine pentru prima data in România, creatorul de iluzii va avea cinci spectacole, in ideea ‘sa ajunga pentru toata lumea’. Asa cum spuneam, spectacolele vor avea loc la Sala Palatului, locatie care va trebui pregatita pina la cele mai mici detalii, de altfel aceasta fiind una dintre pretentiile iluzionistului. Doua reprezentatii vor avea loc sambata, pe 2 decembrie (la orele 14.00 si 19.00), iar celelalte trei, duminica, 3 decembrie (la orele 11.00, 14.00 si 19.00).
Biletele se vor pune in vanzare incepand cu data de 1 septembrie 2006.