2006: Conferinta pe teme de integrare europeana, la Bucuresti

iulie 11, 2006

Joi, 13 iulie a.c., începând cu ora 9.30, la Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Naţional se va desfăşura conferinţa inter-ministerială cu tema „Politica Europeană de Securitate şi Apărare (PESA) – evoluţii şi perspective. Rolul Agenţiei Europene de Apărare”, organizată de Ministerul Apărării Naţionale în parteneriat cu Institutul European Român.

La conferinţă vor participa aproximativ 80 de persoane cu funcţii de conducere, specialişti şi reprezentanţi ai unor organizaţii guvernamentale şi non-guvernamentale din România, ai Delegaţiei Comisiei Europene la Bucureşti. Va fi prezent, ca invitat special, Nick Witney, directorul executiv al Agenţiei Europene de Apărare (www.eda.europa.eu).

În cadrul dezbaterilor vor fi abordate subiecte referitoare la dinamica Politicii Europene de Securitate şi Apărare, la rolul Agenţiei Europene de Apărare în vederea dezvoltării capabilităţilor de apărare europene, în prezent şi în perspectivă.

De asemenea, dezbaterile vor fi axate pe modul în care România va contribui în calitate de membru al Uniunii Europene la dezvoltarea PESA, inclusiv din perspectiva rolului Agenţiei Europene de Apărare în dezvoltarea capacităţilor europene de apărare.

Corneliu Dobriţoiu, secretar de stat şi şef al Departamentului pentru Integrare Euroatlantică şi Politica de Apărare, şi Nick Witney, vor susţine, de la ora 10.30, în Sala Alba-Iulia a Palatului Cercului Militar Naţional, o conferinţă de presă.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro