2006: Asistenti medicali romani medaliati in Irak

martie 24, 2006

Cinci asistenţi medicali români au primit, ca recunoaştere a profesionalismului şi dedicaţiei cu care îşi îndeplinesc misiunea din Irak, medalia „The Army Commandation Medal”.

Distincţia le-a fost conferită plutonierilor Cătălina Scoicaru, Daniela Breazu, Sergiu Chivu, Sanda Huţanu şi Răzvan Gherghina de către comandantul Spitalului de Campanie 344 al Forţelor Terestre ale SUA, colonelul William Martin. România, alături de Statele Unite ale Americii, este singura ţară din Coaliţie care contribuie cu personal medical de specialitate la activitatea din cele două spitale.

La ceremonie au fost prezenţi ambasadorul României în Irak, Mihai Stuparu, şi comandanţii detaşamentelor medicale române de la spitalele din Abu Ghraib şi Camp Bucca, locotenent-colonelul Paul Codreş, respectiv maiorul Marius Iulian Pop.

La spitalul Abu Graib, specializat în acordarea asistenţei medicale de urgenţă, acţionează o echipă formată din trei medici şi opt asistenţi români, care îşi desfăşoară activitatea în secţia de terapie intensivă, în laborator, la serviciul de stomatologie şi la farmacie. Echipa de la spitalul din Camp Bucca, compusă din doi medici şi şapte asistenţi români, participă la asigurarea asistenţei medicale pentru pacienţii irakieni. În afara activităţii specifice din acest spital, personalul medical român desfăşoară o intensă muncă de medicină primară, cu caracter profilactic (imunizări, controale medicale pentru evaluarea stării de sănătate).

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro