2.000.000 de numere alocate pentru servicii de telefonie mobila

ANRC a alocat noi resurse de numerotaţie companiilor Orange România, Mobifon, Digicom Systems şi Acord Telecom.

Orange România a primit dreptul de a utiliza încă un milion de numere pentru furnizarea de servicii de telefonie mobilă. Până în acest moment, companiei i-au fost alocate în total 11 milioane de numere naţionale din domeniul 0Z=07, 3.000 de numere Premium Rate, precum şi indicativul individual 1034 pentru selectarea transportatorilor cu ton intermediar.

Companiei Mobifon i-au fost suplimentate resursele de numerotaţie alocate anterior cu un milion de numere care vor fi folosite pentru furnizarea de servicii de telefonie mobilă, operatorul dispunând din acest moment de 10 milioane de numere pentru aceste servicii.

Aflată la prima solicitare de resurse de numerotaţie, compania Digicom Systems a primit dreptul de a utiliza 10.000 de numere care vor fi folosite pentru furnizarea serviciilor de telefonie fixă în Bucureşti.

De asemenea, companiei Acord Telecom i-au fost alocate, în plus faţă de resursele deţinute, indicativul individual cu ton intermediar pentru selectarea transportatorilor 1056 şi indicativul individual fără ton intermediar pentru selectarea transportatorilor 1656.

Mai multe informaţii despre resursele de numerotaţie pot fi consultate la
http://www.anrc.ro/DesktopDefault.aspx?tabid=1134