16 lucruri de făcut până pe 10 martie 2007

RIUF este cel mai mare eveniment de informare şi interacţiune dedicat tinerilor români interesaţi de studii universitare şi post-universitare internaţionale. Evenimentul se va desfăşura pe 10 şi 11 Martie 2007, între orele 10:00 şi 18:00, la Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” Bucureşti.

Pe baza experienţelor acumulate de organizatori, acestia ofera următoarele recomandări:

1. Gândeşte-te la ţările în care ţi-ar plăcea să studiezi/trăieşti/munceşti. Nu te opri din visat!
2. Gândeşte-te la domeniile în care ţi-ar plăcea să urmezi un program de studii/specializare.
3. Explorează lista expozanţilor prezenţi la RIUF 2007 şi vezi cine e prezent din fiecare ţară.
4. Selectează caţiva care te interesează foarte mult (3-5), câţiva cu care ar fi bine să vorbeşti (5-10) şi câţiva cu care o să vorbeşti dacă îţi permite timpul (5-10).
5. Mergi pe site-urile lor (găseşti linkuri pe WWW.RIUF.RO) şi explorează ofertele academice.
6. Află mai multe despre procedurile de admitere, taxele de şcolarizare şi sursele de finanţare propuse de programele respective.
7. Mai treci odată prin pasul 3 şi 4. S-a schimbat ceva?
8. Fă o listă cu întrebările (generale şi pe fiecare program în parte) la care nu gaseşti răspunsuri mulţumitoare pe site-uri.
9. Ordonează aceste întrebări în ordinea importanţei pentru tine.
10. Explorează lista seminariilor şi prezentărilor ce vor avea loc la RIUF (o să o publicăm pe site în cursul zilei de luni – 5 martie 2007).
11. Alege-ţi câteva dintre ele la care ai vrea să participi şi încearcă să fii printre primii care se înregistrează (fiecare sală are un număr limitat de locuri) – vizitatorii înregistraţi au acces cu prioritate. Dacă totuşi nu reuşeşti să te înregistrezi în timp util, nu dispera. Vino la seminariile respective pentru că s-ar putea să fie câteva locuri disponibile (ale celor care s-au înscris dar nu au putut să ajungă).
12. Fă-ţi un buget pentru vizita la RIUF (transport, mâncare, bilet de intrare – 5 RON*, o sumă pentru reviste, ziare, cărţi şi alte materiale educaţionale – dacă vrei să beneficiezi de ofertele speciale ce-ţi sunt oferite de partenerii noştri numai pe durata evenimentului).

* poţi să câştigi invitaţii la RIUF (funcţionează ca biletele de intrare, numai că sunt gratuite) dacă participi la concursurile organizate pe www.onlinestudent.ro şi www.studentcv.ro.

13. Fă-ţi un program al zilei (zilelor) de vizită: ia în calcul 5-15 minute per expozant cu care vrei să stai de vorbă, durata seminariilor la care vei să participi şi încă 1-2 ore pe care o să le petreci explorând oportunităţile pe care nu te astepţi să le găseşti la eveniment.
14. Adu-ţi la zi CV-ul şi fă câteva copii. Asta numai dacă vrei să fi luat în calcul de companiile interesate să-ţi ofere burse, programe de internship, training, locuri de muncă ş.a.m.d.
15. Dormi bine în seara dinaintea vizitei la RIUF ca să ai energie a doua zi*.

* dacă nu dormi suficient, dar eşti printre primii 2.000 de vizitatori în fiecare zi a evenimentului, îţi dăm un Rockstar – băutură energizantă – ca să rezişti toată ziua.

16. Trezeşte-te la timp şi vino să te bucuri de un eveniment organizat numai pentru tineri ambiţioşi şi bine-pregătiţi 🙂 ca tine!

Cu mai mult de 100 de universităţi din 20 ţări, centre culturale şi de informare ce reprezintă sisteme educaţionale internaţionale, organizaţii ce oferă materiale şi servicii de consiliere, burse, credite pentru studii universitare / post-universitare, RIUF este evenimentul unde vizitatorii pot primi cele mai sigure şi variate informaţii despre studiile în străinătate. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul evenimentului – WWW.RIUF.RO.