15 noiembrie 2006: Antreprenoriatul feminin in Romania

Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie organizeaza, in data pe 15 noiembrie la sediul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei Conferinta „Antreprenoriatul feminin în România”.

Programul pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor manager din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii s-a nascut la sfarsitul anului 2003, cand, in topul IMM-urilor de succes, o pondere considerabila a fost detinuta de firmele conduse de femei manager. Deoarece pana in 2005, in Romania, nu exista nici un suport financiar care sa promoveze femeile in lumea business-ului, Conducerea Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie a initiat acest program care sa raspunda necesitatii pregatirii si dezvoltarii culturii antreprenoriale a femeilor implicate in toate domeniile de activitate, chiar si a celora care provin din mediul rural.

Obiectivul vizat consta in promovarea unui sistem formativ care sa faciliteze mobilitatea femeilor pe piata fortei de munca si dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale acestora, in scopul implicarii lor in structuri economice private, in contextul problemelor legate de mentinerea echilibrului dintre obligatiile familiale si cele profesionale di a prejudecatilor existente la nivel local.

In alta ordine de idei, scopul acestui program este si acela de a spori vizibilitatea femeilor intreprinzător, din dorinta de a crea un climat favorabil cresterii numarului acestora si dezvoltarii firmelor conduse de femei.

Aşteptată cu viu interes, Conferinta internationala “Antreprenoriatul feminin in Romania” din data de 15 noiembrie va facilita, în plus, discutarea principalelor probleme şi provocări referitoare la promovarea antreprenoriatului feminin, evenimentul reunind experţi de marcă din sectorul guvernamental şi non-guvernamental din România, precum şi din state membre sau candidate ale Uniunii Europene, precum: Franţa, Portugalia, Spania, Suedia, Germania, Italia şi altele care vor face prezentări în cadrul temelor propuse. (ccir.ro)