13.000 miliarde lei vechi pentru SAPARD-ul romanesc

“SAPARD-ul românesc va asigura finanţarea pentru proiectele depuse la SAPARD”, dar rămase fără finanţare, a declarat joi ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul ministerului.

Gheorghe Flutur a precizat că vor exista câteva sute de proiecte care vor îndeplini toate condiţiile de eligibilitate ale SAPARD-ului, dar pentru care nu vor mai exista finanţări europene. În aceste condiţii, Ministerul Agriculturii va include în bugetele anilor 2007 şi 2008 suma totală de 13.000 miliarde lei vechi, care vor asigura partea de cofinanţare de 50% asigurată până acum de SAPARD. Conform ministrului Agriculturii, acest program – denumit SAPARD-ul românesc – va viza doar anumite categorii de proiecte, cum ar fi: proiecte in domeniul abatorizării, al înfiinţării de ferme vegetale şi zootehnice şi în domeniul serviciilor neagricole (acvacultura şi domeniul turismului rural).

Banii vor fi plătiţi în etape, în funcţie de documentele justificative prezentate, în aceleaşi condiţii ca în Programul SAPARD.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro