12 banci interesate sa ofere consultanta in vederea privatizarii Romtelecom

Pana in data de 25 august 2005, ora 17.00, termenul limita stabilit, la invitatia Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, au depus scrisori de intentie un numar de 12 banci de investitii de reputatie internationala interesate sa ofere consultanta financiara in procesul de privatizare a S.C. ROMTELECOM S.A. Aceste banci sunt: ABN-AMRO; BNP Paribas; consortiul format din Deutsche Bank si BRD Securities; CA~IB; Citibank; Credit Suisse First Boston; consortiul format din HSBC si BCR; JP Morgan; Lazard & Co; Merrill Lynch; Morgan Stanley; consortiul format din UBS, ING si CET. Privatizarea se va realiza prin vanzarea cotei detinute de statul roman prin MCTI la Romtelecom si se preconizeaza a fi efectuata prin intermediul unei Oferte Publice Initiale (“IPO”).

In perioada imediat urmatoare, vor fi analizate si evaluate scrisorile de interes, toti candidatii urmand a fi notificati asupra rezultatelor procesului de pre-calificare, iar firmele aflate pe lista scurta vor fi invitate sa intre in posesia cererii de oferta.

MCTI este interesat ca prin acest proces de selectie sa identifice si sa aleaga acel consultant care va face dovada capabilitatii de a finaliza procesul de privatizare in cele mai bune conditii.

Conform Capitolului 20 al programului de guvernare, privind politica in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor, Guvernul Romaniei a stabilit ca obiective strategice cresterea competitivitatii economiei romanesti, prin incurajarea utilizarii celor mai noi tehnologii informationale, consolidarea industriei de profil (TIC), cresterea performantei institutionale a administratiei publice, prin implementarea coerenta si generalizata de sisteme informatice integrate si cresterea confortului cetatenilor. Pentru atingerea acestor obiective, una dintre prioritatile stabilite este si privatizarea totala a S.C. ROMTELECOM S.A.