11 banci de investitii pentru Romtelecom

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a transmis notificari unui numar de 11 banci si consortii preselectate, din totalul celor 12 banci de investitii de reputatie internationala care au depus scrisori de interes privind oferirea de consultanta financiara in procesul de privatizare a S.C. ROMTELECOM S.A. Aceste banci sunt: ABN-AMRO; BNP Paribas; consortiul format din Deutsche Bank si BRD Securities; CA~IB; Citibank; Credit Suisse First Boston; consortiul format din HSBC si BCR; JP Morgan; Merrill Lynch; Morgan Stanley; consortiul format din UBS, ING si CET. Privatizarea se va realiza prin vanzarea cotei detinute de statul roman prin MCTI la Romtelecom si se preconizeaza a fi efectuata prin intermediul unei Oferte Publice Initiale (“IPO”).

Incepand cu data de 3 octombrie 2005, bancile selectate pot achizitiona caietul de sarcini de la sediul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, din Bulevardul Libertatii nr. 14. Pretul acestuia este de 5000 ? (euro), iar termenul limita de depunere a ofertelor este 2 noiembrie 2005.

MCTI este interesat ca prin acest proces de selectie sa identifice si sa aleaga acel consultant care va face dovada capabilitatii de a finaliza procesul de privatizare in cele mai bune conditii.

Conform Capitolului 20 al programului de guvernare, privind politica in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor, Guvernul Romaniei a stabilit ca obiective strategice cresterea competitivitatii economiei romanesti, prin incurajarea utilizarii celor mai noi tehnologii informationale, consolidarea industriei de profil (TIC), cresterea performantei institutionale a administratiei publice, prin implementarea coerenta si generalizata de sisteme informatice integrate si cresterea confortului cetatenilor. Pentru atingerea acestor obiective, una dintre prioritatile stabilite este si privatizarea totala a S.C. ROMTELECOM S.A.