10 martie 2006 – Ziua Romaniei la CeBIT

“Cebit este cel mai important eveniment international pentru sectorul de IT din Romania. Dovada este numarul in crestere al firmelor romanesti participante. Anul acesta reprezinta un record in acest sens, 45 de firme romanesti find prezente. Avem cel mai mare pavilion national de la Cebit si sunt convins ca mare parte a celor aproape 500.000 de mii de vizitatori asteptati la targ vor petrece catva timp discutand cu reprezentantii companiilor romanesti”, a declarat ministrul Zsolt Nagy la Ziua Romaniei, organizata la CeBIT 2006, azi, 10 martie, cu incepere de la orele 9.30.

La discutiile organizate pe tema Romania – partener pentru outsourcing si investitii au participat, alaturi de membrii delegatiei Romaniei, peste 70 de persoane, reprezentanti ai companiilor straine participante la targ si ai mass media.

Ministrul Zsolt Nagy, insotit de secretarul de stat pentru IT, domnul Aurel Netin, participa in aceste zile la cea de-a 20-a editie a CeBIT, cel mai important targ de IT european, la care sunt prezente peste 6200 de firme expozante din 71 tari. Romania este la cea de a 5-a prezenta la acest eveniment, numarul companiilor participante crescand de la an la an. Daca in 2005 au fost prezente 37 de companii, anul acesta 45 au decis sa se alature organizatorilor, pentru a putea aduce in atentia potentialilor parteneri externi solutiile inovatoare pe care le dezvolta.

Pe parcursul vizitei la CeBIT delegatia romana a avut o serie de intalniri cu reprezentanti ai unor importante companii straine, precum Motorola sau BenQ, companii interesate de ceea ce poate oferi Romania ca partener pentru outsourcing si potential mediu investitional. Ministrul le-a prezentat acestora realizarile Romaniei in domeniul investitiilor straine. In anul 2005 mai multi jucatori mondiali importanti au ales drept locatie pentru centrele de dezvoltare-cercetare Romania. De altfel, domeniul IT&C a atras in anul 2005 cel mai mare volum al investitiilor straine directe in Romania.

CeBIT reuneste expozanti din domeniile Business Processes (aplicatii pentru companii, software, gestiunea documentelor, servicii, outsourcing, securitate, resurse umane), Comunicatii (retele, transmisie de date, telecomunicatii si servicii Internet, linii de comunicatii fixe, comunicatii mobile), Digital Equipment & Systems (computere, periferice si componente, medii de stocare, birotica, fotografie digitala, “point of sale”, echipamente electronice de consum), Vertical markets (servicii financiar – bancare, echipamente bancare, tehnica cardurilor, administratie publica, future parc, Planet Reseller – sectiunea distribuitorilor), Public Sector Parc – solutii IT&C pentru institutii guvernamentale si servicii publice.