10 ani de proiecte IT si roboti

mai 4, 2012

Sisteme IT pentru persoane cu dizabilitati si alte sisteme pentru viata sociala, lupte intre robotei, toate la cea de-a 10-a editie a Concursului International de Proiecte Informatice - INFOMATRIX

Pe 4 si 5 mai, in Capitala, 300 de liceeni si studenti din 38 de tari se intrec in roboti si tehnologie IT

300 de liceeni si studenti, organizati in echipe din 38 de tari sunt asteptati sa concureze vineri si sambata, 4 si 5, mai a.c. in campusul International School of Bucharest (Soseaua Gara Catelu nr. 1R), in etapa finala a Concursului International de Proiecte IT InfoMatrix 2012, organizat de LUMINA Institutii de Invatamant in colaborare cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.
Astfel, cea de-a 10-a editie a InfoMatrix se termina printr-o ultima evaluare a 187 de proiecte finaliste (35 romanesti si 152 internationale), de catre un juriu de specialitate si prin prezentarea acestora publicului larg, in cadrul unei expozitii care va avea loc pe 4 si 5 mai a.c., intre orele 10:00 si 19:00.

Cele 187 de proiecte din cadrul etapei finale a concursului au fost selectionate din peste 1000 de proiecte inscrise in etapele locale desfasurate, pe patru continente, in perioada octombrie 2011 aprilie 2012. Printre proiectele expuse in Capitala, se numara si finalistele concursurilor locale InfoMatrix desfasurate, dupa modelul romanesc, in : Mexic, Hong Kong, Ucraina, Tanzania si Romania, intre lunile ianuarie si aprilie, a.c.

In cadrul evenimentului sunt prezentate proiecte inregistrate la patru categorii de concurs si o categorie extra concurs:
Arta Computerizata (19 proiecte finaliste din 8 tari categorie de concurs),
Short film cu tema Solutii pentru problemele globale (30 proiecte finaliste din 14 tari categorie de concurs),
Programare (35 proiecte finaliste din 15 tari categorie de concurs),
Programare computerizata Hardware Control (crearea unui software de control si cooperare cu un dispozitiv electronic-mecanic - 35 proiecte finaliste din 13 tari categorie de concurs),
Robotica (categorie extra concurs, 68 de roboti inscrisi din 12 tari; Robotica este o categorie speciala ce cuprinde robotii care se vor lupta in competitii de mini-sumo si line follower. Participantii la categoria Robotics se pot inscrie la una din cele doua subcategorii Mini Sumo sau Line Follower.Mini Sumo presupune confruntarea dintre 2 roboti autonomi in care fiecare incearca sa isi impinge oponentul in afara unui spatiu delimitat. In cadrul probei Line Follower un robot autonom trebuie sa parcurga un traseu prestabilit in cel mai scurt timp posibil. Luptele robotice se vor desfasura intr-un ring special amenajat.

Expozitia InfoMatrix 2012, din 4 si 5 mai a.c. va cuprinde si alte proiecte si dispozitive aplicabile in toate segmentele vietii sociale si in multe domenii de activitate care folosesc tehnologia IT: constructii, locuinta, protectia mediului si animalelor, educatie, transport, etc.

Pe parcursul zilelor InfoMatrix 2012 toate cele 187 de proiecte finaliste, prezente in expozitie vor fi evaluate de catre un juriu de specialitate format din ingineri informaticieni, profesori universitari, programatori si web designeri.
Cele mai bune proiecte finaliste la cele patru categorii de concurs, atat la sectiunea studenti cat si la sectiunea elevi de liceu vor fi premiate in cadrul unei ceremonii care va avea loc pe 7 mai a.c., la The Internatinal School of Bucharest.

Despre: Editia InfoMatrix 2012 a debutat inca din luna octombrie a anului trecut si se desfasoara pana pe 7 mai a.c. pe parcursul a patru etape distincte: a) inscrierea si inregistrarea proiectelor de catre liceeni (14 - 19 ani) si studenti ( octombrie 2011 martie 2012), b) evaluarea si selectarea pentru faza finala a celor mai bune proiecte (aprilie 2012), d) etapa finala desfasurata, intre 4 si 7 mai a.c. si care cuprinde selectia, expunerea si premierea celor mai bune proiecte internationale precum si a celor mai bune proiecte romanesti, in numar de 35, selectionate in faza nationala a INFOMATRIX 2012, desfasurata la Universitatea Europei de Sud-Est Lumina, pe 7 si 8 aprilie 2012.
Pana in prezent s-au desfasurat etapele locale de inscriere si de evaluare a proiectelor a peste 1000 de liceeni si studenti din 50 de tari. Etapele locale Infomatrix s-au desfasurat pe patru continente, in perioada octombrie 2011 aprilie 2012. Printre proiectele expuse in Capitala, la care s-au calificat proiecte din 35 de tari, se numara si finalistele concursurilor locale InfoMatrix desfasurate, dupa modelul romanesc, in : Mexic, Hong Kong, Ucraina, Tanzania si Romania, intre lunile ianuarie si aprilie, a.c.

Dintre acestea, organizatori au selectat 187 de proiecte, care se vor regasi in expozitia finala deschisa publicului pe 4 si 5 mai 2012.

Tarile reprezentate in finala InfoMatrix 2012, desfasurata la Bucuresti sunt: Romania, Mexic, Turcia, Columbia, Algeria, Arabia Saudita, Azerbaijan, Afganistan, Albania, Australia, Bosnia si Hertegovina, Coreea de Sud, Egipt, Ecuador, Georgia, India, Indonezia, Iraq, Iordania, Kazakhstan, Lituania, Kirghistan, Macedonia, Malaezia, Moldova, Mozambic, Polonia, Nigeria, Pakistan, Papua Noua Guinee,Tajikistan, Tanzania, Thailanda, Turkmenistan, Ucraina, SUA, Vietnam, Hong Kong.
Informatii detaliate despre sectiunile concursului si criteriile de preselectie a lucrarilor inregistrate se regasesc pe www.infomatrix.ro

Despre: LUMINA INSTITUTII DE INVATAMANT ṣi-a ȋnceput activitatea ȋn 1993, ȋn 1994 fiind deschisa prima ṣcoala ȋn Constanṭa. Grupul de instituṭii de ȋnvaṭamant particular reunite sub denumirea LUMINA INSTITUTII DE INVATAMANT asigura instruirea copiilor ȋncepand cu gradiniṭa ṣi pana la nivel de universitate, ȋn cadrul cursurilor de zi cuprinzand toate ciclurile de ȋnvaṭamant preuniversitar: preṣcolar, primar, gimnazial, liceal ṣi universitar. Institutiile LUMINA au ca obiective didactice educarea copiilor pe baza curriculum-ului romanesc ṣi britanic. In ṣcolile LUMINA ȋnvaṭa un numar de aproximativ 2500 de elevi din 46 de ṭari sub ȋndrumarea a 300 de cadre didactice din 12 ṭari.
Din cadrul grupului LUMINA Institutii de Invatamant fac parte: Liceul International de Informatica Bucuresti (www.ichb.ro), Liceul International de Informatica Constanta (www.ichc.ro), International School of Bucharest (www.isb.ro), Universitatea Europei de Sud-Est Lumina, Scoala Spectrum Bucuresti (www.scoalaspectrum.ro), Scoala Spectrum Constanta, (www.scoalaspectrum.ro), Scoala Spectrum Ploiesti, Scoala Spectrum Iasi, Scoala Spectrum Cluj, Scoala Spectrum Timisoara.
Scolile din cadrul Lumina Institutii de Invatamant ofera servicii de educatie pentru orice grupa de varsta de la 3 la 18 ani, in cadrul cursurilor de zi.
Scolile Lumina cuprind toate ciclurile de invatamant: prescolar, primar, gimnazial, liceal ṣi universitar.
Copiii invata potrivit curriculum-ului romanesc, in cadrul Liceelor Internationale de Informatica din Bucuresti si Constanta, dar si in Scolile Spectrum din Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Timisoara, Cluj, Iasi si dupa curriculum-ul britanic la Scoala Internationala Bucuresti (The International School of Bucharest).
Liceele Internationale de Informatica din Bucuresti si Constanta au predare in limba engleza la materiile: informatica, matematica, fizica, biologie, chimie si engleza.
The International School of Bucharest ofera predare integrala in limba engleza cu profesori vorbitori nativi ai acestei limbi.

Infomatrix
 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro