Ziua Portilor Deschise la doua din cele mai renumite santiere arheologice din tara

august 16, 2007

Santierul arheologic Vitanesti “Magurice”, jud. Teleorman Vineri, 17 august 2007, incepand cu orele 10, pe santierul arheologic Vitaneşti “Magurice”, jud. Teleorman, va avea loc Ziua Portilor Deschise. Cu aceasta ocazie, cei interesati pot urmari o zi din viata arheologilor, pot vedea unele din cele mai interesante descoperiri din campania de anul acesta, iar membrii colectivului de cercetare, format din specialisti de la Muzeul National de Istorie a Romaniei si Muzeul Judetean Teleorman, vor oferi informatii legate de cercetarile in desfasurare. O premiera a campaniei 2007 este debutul lucrarilor de constructie a viitoarei baze arheologice, beneficiind de suportul permanent al Primariei comunei Vitanesti.

Pe acest santier cercetarile se desfasoara in cadrul proiectului “Inceputurile civilizatiei europene. Neo-eneoliticul la Dunarea de Jos”, al carui obiectiv principal este cunoasterea societatii umane din sudul Romaniei intre mileniile VI-IV i. Chr. Proiectul cuprinde mai multe situri arheologice din sudul Romaniei, iar la nivel institutional reprezinta o colaborare dintre Muzeul National de Istorie a Romaniei si alte 5 muzee judetene (Muzeul Judetean Teleorman, Muzeul Dunarii de Jos - Calarasi, Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie Prahova, Muzeul Judetean Buzau, Muzeul Romanatiului – Caracal). Coordonatorul proiectului este dr. Radian Andreescu, arheolog la Muzeul National de Istorie a Romaniei.

Santierul arheologic Sultana “Malu-Rosu”, jud. Calarasi
Miercuri, 22 august 2007, incepand cu orele 10, va avea loc Ziua Portilor Deschise pe santierul arheologic Sultana “Malu-Rosu”, jud. Calarasi, ce face la randul sau parte din proiectul “Inceputurile civilizatiei europene. Neo-eneoliticul la Dunarea de Jos”. Spectaculosul sit arheologic, unde au fost scoase la lumina unele din cele mai fascinante obiecte de plastica antropomorfa din preistoria Romaniei (mileniul IV î. Chr.), nu a dezamagit nici anul acesta, aici fiind descoperita o locuinta incendiata foarte bine conservata. Colectivul este format din specialisti de la Muzeul National de Istorie a Romaniei si Muzeul Dunarii de Jos - Calarasi.

In cadrul aceluiasi proiect, in a doua jumatate a lunii august si in septembrie vor incepe si cercetarile din siturile de la Magura “Buduiasca”, jud. Teleorman, Gradinile, jud. Olt si Cotatcu, jud. Buzau. La Malaiesti, jud. Prahova sapaturile s-au incheiat din luna iunie 2007.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro