Vaccinului împotriva Covid dezvoltat de Moderna intră în faza a treia de testare

iulie 27, 2020

Statele Unite şi-au dublat investiţia destinată companiei farmaceutice Moderna pentru susţinerea unui potenţial vaccin împotriva COVID-19, care luni intră în a treia şi ultima fază a testării clinice, potrivit AFP.

Guvernul american s-a angajat astfel să suplimenteze cu 472 de milioane de dolari suma de 483 de milioane deja anunţată, a arătat compania Moderna. Conform acesteia, sporirea finanţării este justificată de faptul că a decis să efectueze un test clinic în faza a treia mult mai amplu decât a prevăzut iniţial.

Vaccinul său experimental, care în prima fază a testării clinice a creat anticorpi pentru toţi cei 45 de voluntari, va începe luni etapa testării pe 30.000 de voluntari. Jumătate dintre aceştia vor primi o doză de 100 de micrograme, iar ceilalţi un placebo.

Statele Unite este ţara cea mai îndoliată de pandemia COVID-19, cu peste 146.000 de decese până în prezent şi cu o creştere continuă a noilor cazuri de infectare. Prin urmare, guvernul american investeşte masiv pentru a găsi o soluţie de imunizare a populaţiei şi a alocat deja 1,95 miliarde de dolari pentru a obţine 100 de milioane de doze dintr-un alt potenţial vaccin împotriva noului coronavirus, dezvoltat de alianţa germano-americană Biontech-Pfizer.

La rândul ei, Marea Britanie a semnat un acord pentru achiziționarea a 90 de milioane de doze experimentale de vaccin împotriva coronavirusului aflat în etapa de dezvoltare, scrie AP.

Guvernul de la Londra a afirmat, conform unui comunicat emis luni, că a securizat accesul la un potențial vaccin dezvoltat de Pfizer și BioNTech, precum și un vaccin experimental aflat în faza de cercetare la Valneva.

Marea Britanie a semnat anterior un contract cu AstraZeneca pentru furnizarea a 100 de milioane de doze pentru vaccinul împotriva coronavirusului testat la Universitatea din Oxford, care este așteptată să anunțe ultimele rezultate luni.

Cu toate acestea, deși cercetătorii fac „progrese bune" în dezvoltarea de vaccinuri împotriva Covid 19, numeroase fiind în fazele finale de testare, oficialii Organizației Mondiale a Sănătăți arată că prima lor utilizare nu poate fi așteptate înainte de începutul lui 2021.

Organizația Mondială a Sănătății lucrează pentru distribuția corectă a vaccinului, dar până atunci este esențială stoparea răspândirii virusului în contextul în care numărul de noi cazuri atinge valori record la nivel mondial.

Potrivit unui interviu acordat de coordonatoarea ştiinţifică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Soumya Swaminathan, pentru agenția DPA, cercetările pentru descifrarea genomului coronavirusului au început în ianuarie, iar în şapte luni s-au făcut mari progrese, însă mai este de lucru până la obţinerea unui vaccin.

Ea a arătat că OMS are peste 20 de vaccinuri în faza de studii clinice şi că riscul este mic să eşueze chiar toate, astfel că cel puțin un vaccin pentru Covid-19 va fi gata la începutul anului viitor, iar distribuția sa în masa ar urma să se desfășoare la jumătatea lui 2021.

 

 

Sursa: europalibera.org

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro