Tu cum te pregatesti pentru o investigatie de endoscopie?

septembrie 11, 2018

Intai de toate, trebuie sa mentionam ca datorita endoscopiei pot fi determinate afectiunile care apar la nivelul tubului digestiv superior. De altfel, se pot preleva anumite probe in vederea efectuarii unei biopsii. Daca medicul gastroenterolog observa in urma analizei de endoscopie anumite semne care nu par a fi in regula, acesta poate recomanda anumite tratamente.

endoscopie

Sfaturi utile inainte de a efectua o endoscopie

Inainte de a efectua o astfel de analiza trebuie sa ii comunicati medicului despre problemele medicale ori afectiunile preexistente.

Orice detaliu conteaza. De aceea, bolile de inima, cancerul si chiar si sarcina sunt lucruri importante de mentionat in vederea unui consult pentru stabilirea unei investigatii de endoscopie.  Toate aceste informatii il pot ajuta pe medicul specialist sa ia o hotarare in ceea ce priveste masurile de precautie in desfasurarea analizei in conditii sigure.

Nu uitati sa mentionati daca v-ati confruntat cu alergii de pe urma medicamentelor luate in mod curent. In urma acetor mentiuni, medicul fie poate modifica temporar doza de tratament, fie o poate intrerupe inaintea investigatiei de endoscopie. Unul dintre factorii de risc in urma acestor mentiuni este ca se poate ajunge la unele sangerari pe timpul procedurii.

 

Lista medicamentelor care nu trebuie luate inainte de endoscopie:

  • Aspirină (acid acetilsalicilic);
  • Anti inflamatoare;
  • Tratementele anticoagulante;
  • Heparină;
  • Medicamentele impotriva anxietatii, antidepresivele si alte medicamente ce provoaca somnolenta, pot afecta reactia la sedative;
  • Daca sunteti dependent de insulina, nu efectuati dumneavoastra modificari asupra tratamentului. Trebuie sa stabiliti un plan impreuna cu medicul specialist pentru ca procesul de investigaie sa re realizeze in conditii sigure.

 

Alte sfaturi utile in vederea efectuarii unei analize de endoscopie:

 

  • Documentati-va si asigurati-va ca percepeti care sunt riscurile procedurii, dar si complicaţiile care pot aparea pe parcursul investigatiei;
  • Veniti in mod obligatoriu insotit cand efectuati aceasta investigatie, deoarece vi se vor administra sedative;
  • Nu consumati niciun fel de aliment cu o noapte inainte de examinare. Guma de mestecat sau bomboanele mestecate intra si ele in aceeasi categorie. Sursele de hidratare precum cafeaua fara zahar si lapte, apa plata sau minerala, suc de mere si supa limpede pot fi permise cu cel putin 6 ore inaintea efectuarii unei proceduri de endoscopie.
  • Nu uitati sa va luati haine confortabile si sa va scoateti bijuteriile si ochelarii. Chiar daca vi se vor administra sedative, tot va exista un disconfort intraabdominal.

Tu unde iti faci analizele? Inca n-ai gasit o clinica ce detine o serie de medici specialisti in endoscopie? Te asteptam la Clinica Medicala Romgermed din Bucuresti in vederea efectuarii unor investigatii specializate. Nu mai sta pe ganduri. Vino acum pe Calea Plevnei nr. 137 C, Bucuresti si programeaza-ti un consult.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Tu cum te pregatesti pentru o investigatie de endoscopie?

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro