Total Heat spulbera 8 mituri legate de incalzirea electrica prin pardoseala

septembrie 27, 2018

Incalzirea prin pardoseala constituie o optiune rentabila si viabila pentru apartamentele si casele noi, dar si pentru cele vechi pe care proprietarii doresc sa le aduca in pas cu noile trenduri. Cu toate acestea, multi nu sesizeaza avantajele pe care un astfel de sistem le poate aduce intr-o locuinta, preferand sa se orienteze in functie de miturile sau insuccesele persoanelor ce au avut nesansa de a experimenta un serviciu de montare neprofesional.

Exisa multe detalii nefondate privind instalarea si functionarea sistemelor de incalzire electrica prin pardoseala, insa cu toate acestea 5 din 7 clienti care apeleaza la solutiile de incalzire electrica prin pardoseala de la Total Heat se declara 100% multumiti de alegerea facuta. Asadar, acestea sunt 8 dintre cele mai populare mituri legate de sistemele de incalzire in pardoseala:

Mit: Exista un cost pe m²

Realitate: Incalzirea in pardoseala nu stipuleaza preturi precum incalzirea conventionala. Exista o gama larga de preturi, iar costul unui sistem depinde de constructia podelei, sursa de caldura, tipul de instalare, de exemplu, detaliile specificate etc. Pretul unui sistem poate sa varieze de la cativa lei pana la cateva zeci de lei + taxa pe m² pentru constructii noi, iar sistemele de modernizare incep de la cateva zeci de lei + cuva pe m². Pentru mai multe informatii despre stabilirea preturilor pentru un proiect, expertii Total Heat va pot sta la dispozitie cu detalii aditionale si lamuritoare in vederea unei viitoare lucrari.

Mit: 1 port / circuit pe camera

Realitate: Cantitatea de circuite dintr-un sistem de incalzire electrica in pardoseala depinde de distanta intre tevi, dimensiunea conductei utilizate si lungimile de conectare la colector. De exemplu, o camera de 30 m² ar necesita cel putin 2 circuite (la distante de 200 mm cu teava de 16 mm) si ar necesita 4 circuite (distanta de 100 mm cu teava de 11,6 mm) folosind cablurile noastre de degivrare de 220w. Lungimea maxima a unui circuit este de 100m (teava de 16mm) si 80m (teava de 11,6 / 12mm).

Mit: Fiecare port de distributie constituie o "zona"

Realitate: O zona constituie o camera in care temperatura trebuie controlata. Cu referire la explicatia de mai sus, o zona poate avea mai multe circuite / porturi dintr-un colector. O zona este de obicei definita de circuitul (circuitele) de control al unui termostat NRG, Green Leaf, NRG-DM sau SENZ WIFI de la Total Heat.

Mit: Incalzirea electrica in pardoseala functioneaza non-stop

Realitate: Toate sistemele de incalzire trebuie sa fie utilizate prin setarea corecta a comenzilor. Valorile exacerbate ale "temperaturilor" fac ca aceste sisteme de incalzire sa fie ineficiente. Cea mai buna modalitate de a utiliza incalzirea in pardoseala (si orice alt sistem) este de a folosi stopback-ul de pe controale. Cu alte cuvinte, setati temperatura minima la aproximativ 16 ° - 18 ° primavara / vara si 18 ° - 21 ° toamna / iarna in afara oricarei setari de temperatura programate sau manuale. Caldura va fi pornita numai atunci cand este necesar, cand termostatele sunt activate pentru a ajunge la o temperatura setata. Sistemele bune de incalzire in pardoseala pot oferi caldura reziduala pana la cateva ore, astfel incat sa se poata simti ca si cand sistemul este oprit.

Mit: Dureaza cateva ore pana ce podeaua se incalzeste

Realitate: Incalzirea initiala a podelei de beton poate dura cateva ore. Cu toate acestea, in realitate, acest lucru ar trebui sa se faca numai de la prima punere in functiune. Utilizarea corecta a comenzilor, asa cum este descrisa mai sus, in timpul utilizarii normale va impiedica acest lucru. Cu cat betonul este mai gros, cu atat este mai mare timpul de incalzire, cu toate acestea, cu atat este mai eficient sistemul de incalzire in pardoseala si daca beneficiaza si de un sistem FrostGuard, veti obtine rapid temperatura dorita in intreaga locuinta.

Mit: O casa veche nu poate beneficia de incalzire electrica in pardoseala

Realitate: Sistemele de incalizire in pardoseala Total Heat sunt concepute pentru a trece peste podeaua existenta, iar unele produc output-ul unui sistem "conventional" de incalzire in pardoseala fara a fi nevoie sa excavati podele. In mod evident, se poate sa existe cateva exemple in care este imposibil sa beneficiati de un sistem de incalzire prin pardoseala, desi acum exista acum sisteme de incalzire de perete si tavan retrogradate disponibile ca optiune in astfel de situatii.

Mit: Nu poti sa beneficia de un sistem de incalzire in pardoseala cu o podea turnata

Realitate: Exista mai multe tipuri de grinzi utilizate in constructii, dar exista un sistem pentru fiecare tip. Instalatiile de incalzire in pardoseala vor necesita montajul deasupra pardoselilor / grinzilor, montarea dinspre partea inferioara sau montarea intre grinzi. Daca aveti nevoie de mai multe informatii legate de acest lucru, expertii Total Heat va stau la dispozitie pentru a lamuri detaliile care v-ar putea convinge sa optati pentru un astfel de sistem in locuinta dumneavoastra.

Mit: Incalzirea in pardoseala nu functioneaza optim alaturi de covoare

Realitate: Ba da, puteti! Potrivit unui studiu efectuat de o companie de cercetare, rezultatele au demonstrat concludent ca un covor poate fi utilizat in sistemele de incalzire prin pardoseala fara a afecta performanta sistemului. Studiul a aratat ca un covor / substrat cu o rezistenta termica permite sistemelor de incalzire in pardoseala sa functioneze eficient. Total Heat va recomanda sa optati pentru covoare subtiri, din texturi versatile.

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro