Timisoara: Workshop franco-germano-roman pentru firme din domeniul IT

iulie 2, 2007

Reprezentanţi ai UBIT, ai şapte dintre firmele benefiare ale Incubatorului de Afaceri Software Timişoara şi ai Syonic, o firmă de dimensiuni mijlocii specializată în servicii software, cu sediul în Timişoara şi furnizor specializat pentru clienţi germani, s-au întâlnit vineri, 29 iunie, în sediul Incubatorului cu o delegaţie de experţi din regiunea transfrontalieră franco-germană PAMINA în vederea evaluării oportunităţilor de iniţiere de noi cooperări între firme din domeniul IT din Timişoara şi NICE-PAMINA, o reţea de clustere IT funcţionând în zona Karlsruhe, locaţie de top a industriei software din Germania.

În prima parte a workshop-ului, reprezentanţi ai firmelor incubate Bodrag, Abstract Connection, HPC-Consulting, Softage, Soft Class, Dow Media şi MHSWare au prezentat companiile respective, din punct de vedere al echipei, a competenţelor, produselor şi serviciilor, a pieţelor pentru care lucrează. Michael Bullert, managing partner al Syonic şi-a prezentat propriile experienţe şi planuri de viitor ca om de afaceri german care a lansat, împreună cu Andreas Kuglis, partenerul său român, în urmă cu circa doi ani şi jumătate în Timişoara firma care între timp, a reunit aproximativ 40 de specialişti IT.

În cea de a doua parte a evenimentului, dr. Adolf Kopp, preşedinte al Clubului Organizaţiilor de Dezvoltare Economică din regiunea PAMINA şi Ralf Eichhorn, project manager în cadrul Departamentului de Dezvoltare Economică Karlsruhe au prezentat conceptul şi activităţile (inclusiv cele dedicate firmelor tinere) dezvoltate de către CyberForum şi Mobile Region, două clustere de succes din zona Karlsruhe, precum şi modul în care organizaţiile celor doi experţi pot promova legăturile dintre firmele timişorene din domeniul IT cu potenţiali parteneri germani şi francezi. Angela Ailinger, asistentă a managementului Centrului de Congrese si Targuri Karlsruhe a informat audienţa cu privire la evenimentele expoziţionale cu specific IT care vor fi găzduite de Karlsruhe în viitorul apropiat. Jean Francois Deblock, a prezentat incubator de afaceri specializat în domeniul IT administrat de către ADEC (agenţie de dezvoltare economică din reginea franceză Alsacia).

O altă interesantă prezentare a fost susţinută de către Mircea Prelipceanu, International Business Manager la CAS Software, o proeminentă companie IT funcţionând în Karlsruhe, care a oferit informaţii valoroase referitoare la necesitatea şi beneficiile participării la acţiuni de business networking pentru companii, indiferent de mărimea acestora.

La finele părţii formale a întâlnirii a fost elaborată o listă de acţiuni concrete urmărind relaţionarea firmelor timişorene cu firme din regiunea PAMINA , avându-se în vedere faptul că aceste acţiuni pot fi incluse în cadrul relaţiei de parteneriat dintre municipalităţile din Timişoara şi Karlsruhe, în special în cadrul proiectului CLOE (Clusters Linked over Europe), iniţiat de către autorităţile din Karlsruhe , în care Primăria Municipiului Timişoara este partener şi care are o componentă dedicată firmelor din cadrul sectorului IT.

În cadrul părţii informale a întâlnirii, a avut loc un intens schimb de informaţii în grupuri mici sau faţă-în-faţă între participanţii germani, francezi şi români la eveniment.

Workshop-ul a avut lor în cadrul vizitei de promovare economică a unei delegaţii mai ample din regiunea PAMINA, organizată de către Departmentul de Dezvoltare Economică Karlsruhe şi Primăria Municipiului Timişoara.

Detalii pe: www.it-incubator.biz

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro