Romanii adora bonusurile si promotiile, inclusiv in mediul online

Daca urmarim mesajele promotionale in orice mediu, inclusiv in cele conventionale, vom observa ca adesea se promit bonusuri si gratuitati. Ba chiar si in magazine, cand mergem la shopping, adesea intram in contact cu mesaje promotionale fel de fel, de exemplu produse cu o cantitate mai mare drept bonus, produse cu reduceri de pret, produse 3 la pret de 2 si tot asa. Astfel de campanii atrag mult consumatorii, care reactioneaza prin a genera volume mai mari de vanzari.

Mecanismele promotionale de acest gen pot fi observate mai nou si in mediul online. Aici, astfel de promotii exista, cu anumiti termeni si conditii, in magazinele online, dar si la alti prestatori de servicii, inclusiv website-uri de pariuri online gen Unibet sau alte asemenea, hoteluri, companii de zbor si alte website-uri de turism, portaluri de jocuri, platforme de continut media online (filme), portaluri media si exemplele pot continua.

In e-commerce, tot mai multe magazine din comertul traditional isi fac simtita prezenta, speculand faptul ca romanii petrec tot mai mult timp pe internet. Pentru a-i convinge pe clienti sa incerce shoppingul online (si pentru a creste sansele de a transforma in obisnuita aceasta metoda de achizitie), retailerii promit avantaje in plus pe internet in raport cu vanzarile offline. Spre exemplu, cumperi pantofi de la marca X cu reducere de 15% fata de pretul dim magazinele clasice; sau alegi sa cumperi de 200 de lei si primesti transport gratuit si un cupon cadou de 50 de lei; ori ai parte de un cod bonus daca te abonezi la newsletter, cu care poti cumpara totul cu discount de 15%.

Pe zona de servicii, cu cat un abonament de orice fel este cumparat pentru o perioada mai lunga, cu atat conditiile sunt mai avantajoase. Cele mai vandute servicii online sunt cele din zona de divertisment – atat divertisment care se consuma direct online, cat si divertisment care se achizitioneaza online, dar se consuma offline (servicii cu rezervare pe internet). Dincolo de jocurile de noroc, in materie de servicii online foarte “consumate” sunt platformele de filme pe internet – inclusiv seriale, concerte si alte forme de media (pana si emisiuni TV de succes).

Pentru a fi cat mai atractive, bonusurile si promotiile sunt de obicei oferite pentru un timp foarte limitat si cu anumite restrictii. De obicei, astfel de gratuitati si beneficii suplimentare sunt conditionate, iar consumatorul trebuie sa indeplineasca anumite conditii pentru a se bucura de avantaje.

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

Comments

comments