Potrivit 7sur7.be, nu este vorba de ghicitul in zatul de cafea, ci de transformarea provizorii a cafelei calde in barometru. Contrar tehnicilor folosite in cafedomantie, pentru a ghici vremea atentia se concentreaza pe miscarea bulelor de aer de la suprafata bauturii.
Astfel reteta este: se toarna cafeaua in ceasca si se adauga, eventual, lapte si zahar pentru a produce mai multe bule de aer si a face astfel 'citirea' mai evidenta. Acelasi lucru se poate face cu o cafea neagra, un ceai sau o cacao, cu conditia ca bautura sa fie calda, informeaza site-ul instructables.com.
Daca bulele de aer se indeparteaza repede de centru si se aseaza de jur imprejurul cestii, este semn bun: vremea va fi buna urmatoarele 12 ore. Daca bulele merg spre margine mai incet, sunt posibile precipitatii de scurta durata, conform AGERPRES.
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro