Protectia biodiversitatii

decembrie 18, 2012

Institutul de Biologie Bucuresti (IBB) al Academiei Romane a organizat in perioada 11 – 12 decembrie 2012 conferinta stiintifica internationala „A new approach of the academic research in Biology”, precum si un eveniment de inaugurare a noii infrastructurii proprii de cercetare.

Lucrarile conferintei „A New Approach of the Academic Research in Biology” au inclus prezentarea rezultatelelor stiintifice obtinute sau aflate in diferite etape de analiza din domenii precum conservarea plantelor endemice, rare si periclitate din flora spontana a Romaniei, Moldovei, Bulgariei, Slovaciei; diversitatea microorganismelor din medii de viata considerate extreme sau ostile cum ar fi mediile sarate sau cu temperaturi ridicate, dar si abordari polifazice privind conceptul de specie in stiintele biologice. Impactul antropic asupra starii unor ecosisteme terestre sau acvatice de interes preum Delta Dunarii, parcuri nationale, site-uri Natura 2000, rezervatii stiintifice si parcuri naturale, necesitatea conservarii lor dar si minimizarii impactului uman asupra acestor zone.

In cadrul conferintei s-au vizitat noile laboratoare din cadrul IBB, ce includ aparatura moderna de cercetare si au fost creionate proiecte comune de cercetare in parteneriate cu diferite tari Elvetia, Spania, Bulgaria, Slovacia, Moldova.

Evenimentul oficial de inaugurare a investitiei, a avut loc in Aula Academiei Romane din Bucuresti, in data de 11 decembrie 2012 in prezenta conducerii Academiei Romane, a reprezentantilor Autoritatii Nationale de Cercetare Ştiintifica, a reprezentantilor Sectiei de Stiinte Biologice din cadrul Academiei Romane si a continuat in data de 12 decembrie la sediul IBB. Lucrarile desfasurate in cadrul IBB sau bucurat de prezenta a peste 120 de cercetatori, membri ai comunitatii stiintifice nationale si internationle, cercetatori si profesori din Belgia, Bulgaria, Slovacia, Elvetia, Israel, Moldova si Spania dar si studenti.

Noua infrastructura, rezultata in urma implementarii cu succes a proiectului „Dezvoltarea infrastructurii Institutului de Biologie Bucuresti pentru intarirea capacitatii de investigare a biodiversitatii, in contextul schimbarilor climatice globale - DIBIOCLIM”, face posibila abordare unor teme noi de cercetare si obtinerea de rezultate performante la nivel european, creind astfel bazele unor noi proiecte de cercetare si dezvoltare in domeniul biologiei pentru cercetarea din Romania.

Proiectul co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala si Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica are valoarea totala contractata de 42.428.052 Lei, din care asistenta financiara nerambursabila este de 25.874.785 lei.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro