Pot fi jocurile de noroc online un hobby?

Prezentate, ca un flagel, ca o dependență incurabilă, jocurile de noroc, nu ar trebui să fie nimic mai mult decât o formă de divertisment sau, dacă pasiunea merge mai departe, un hobby. În orice caz, o alternativă de petrecere a timpului liber în mod plăcut.

Acestă modalitate de divertisment poate aluneca foarte ușor către dependență, astfel că un hobby, la un moment dat nevinovat, ajunge să guverneze viața individului care îl practică. De multe ori, granița dintre hobby și dependență este una foarte fragilă și, depinde în exclusivitate de prioritățile, principiile și caracterul celui care joacă. La fel ca orice alt hobby, jocurile de noroc, pot ajunge să acapareze timpul, banii și atenția, depersonalizând jucătorul și transformându-l într-o victimă a propriei slăbiciuni. Datorită efectelor grave pe care le are atât asupra individului dependent, cât și a celor din jur, dependența de jocuri de noroc intră pe lista afecțiunilor psihice și este tratată ca atare de științele medicale.

Denumită ludomanie, este definită în medicină ca o problemă de sănătate mentală care se manifestă prin nevoia acută de a risca un lucru valoros sau o sumă de bani în speranța obținerii unui câștig semnificativ mai mare. Conform statisticilor, între 2 și 5% din populația Pământului manifestă această afecțiune, adolescenții fiind categoria care manifestă cel mai ridicat risc în acest sens.

Chiar dacă ludomania este o realitate a societății noastre, nu este un efect inevitabil a jocurilor de noroc. Practicate într-un mediu controlat și sigur, poate deveni o modalitate plăcută de divertisment care poate evolua într-un hobby și, în cele din urmă chiar într-un lucru profesionist, dacă jucătorul are deschiderea să participe la turnee. În cadrul Fortuna Casino, jucătorii beneficiază de acest mediu în care își pot dezvolta hobby-ul, pot învăța tehnicile jocurilor online și se pot perfecționa în vederea participării la turnee.

Din cazinourile online au evoluat o serie de jucători profesioniști de poker, care au început din curiozitate, au învățat, și-au perfecționat tehnicile, au participat la turnee de poker online, după care au prins curaj și au ieșit din mediul online, ajungând să participe la turnee de prestigiu. Mulți au ajuns să-și facă o profesie din asta, reușind venituri importante.

Autocontrolul este atuul principal al unui jucător profesionist, iar aceste trebuie antrenat încă din faza în care jocurile de noroc online sunt la faza de divertisment. Chiar dacă nu depășesc această fază autocontrolul este esențial pentru prevenirea dependenței.

Comments

comments